Hvor Mange Ord Er En Side?

Hvor mange ord er en side

Hvor mange ord er en side

En almindelig A4 side indeholder normalt mellem 350 og 400 ord

1, 2, 3, hundrede. Og mere til. Men hvor mange ord er der egentlig plads på en side? Det kan være svært at sætte et endeligt tal på, hvis man ikke forud har defineret hvor stor en side er. Dertil kommer, at det selvfølgelig også kommer an på både størrelsen af typografien og afstanden mellem linjerne. Snakker vi om en helt almindelig A4 side, så indeholder den som regel et sted mellem 350 og 400 ord. Og skulle du få lyst til at læse teksten, så vil den typisk indeholde mellem 32 og 35 sætninger.

Hvad er en normalside?

Men hvad er en side så? Her taler man om begrebet ”normalside”, som er en fælles standard for, hvor mange ord eller hvor mange anslag, der skal være i en given kontekst. For der kan være stor forskel på, om det drejer sig om en videnskabelig afhandling, skønlitteratur eller en eksamensopgave i folkeskolen eller på gymnasiet. Således angiver de fleste videregående uddannelser en normalside som værende på mellem 2.000 og 2.400 tegn inklusiv mellemrum. I folkeskolen er det derimod blot på 1.300 tegn.

Hvorfor er antal ord vigtigt?

Men hvorfor er det nu så interessant, hvor mange ord der er på en side? Der findes nogle situationer, hvor det kan være vigtig at kende antallet af ord i en tekst. Måske er det en eksamensopgave, der skal være på x antal sider. Det kan også være en artikel der højst må være 2.500 ord. Men inden man bliver helt skeløjet af at sidde og tælle ord, for at se om man har skrevet dem man skal, så er de fleste tekstbehandlingsprogammer i dag udstyret med den særlige funktion at tælle ord. Derfor ved man også at denne tekst nu har ramt de ønskede 300 ord.