Hvem Vandt Det Danske Melodi Grand Prix 2019?

dansk melodi grandprix

Det endte med at Leonora Colmor Jepsen vandt MGP. Det var en spændende finale, og der var rigtig mange som kunne ende med at vinde mgp 2019. Det endte så til sidst med at Leonora røg afsted med de fleste stemmer, selvom det var tæt i løbet af hele MGP.

Danmark afholdt sin nationale udvælgelse “Melodi Grand Prix 2019” og valgte den danske aktør til årets Eurovision sang konkurrence Leonora med sangen ”Love Is Forever”.

Melodi Grand Prix 2019 fandt sted i Boxen Arena i Herning med 10 konkurrerende handlinger. Tre sange avancerede til superfinalen: Leonora, Julie & Nina og Sigmund. Resultatet blev besluttet af 50% fan jury og 50% offentlig stemmeafgivelse over to runder.

Om Leonora Colmor Jepsen

Leonora Colmor Jepsen, 20, er født og opvokset i Hellerup, Danmark, og har i mange år skrevet sange, udført på caféer, biblioteker og på små koncerter. Leonora startede kunstskøjter i alderen syv, og konkurrerede senere på eliteniveau. Hun vandt Dansk Junior Championship tre gange og deltog i både nordiske og verdensmesterskaber for juniorer.

I dag har Leonora erstattet skøjten med musik og arbejder for øjeblikket på debutalbummet. Hun har samlet rigtig meget erfaring, og har mange drømme om at synge i fremtiden.

Dansk Melodi Grand Prix 2019

Dansk Melodi Grand Prix 2019 fandt sted i Boxen i Herning den 23. februar 2019. Vinderen Leonora repræsenterer Danmark på Eurovision Sankonkurrence 2019 i Tel Aviv. Værter af MGP 2019 var Kristian Gintberg og Johannes Nymark (en del af fyrtårn X, Danmark 2016). De to værter er kendte og respekteret i Danmark, hvor de har været med i en del år.

I Melodi Grand Prix 2019 var der to runder af afstemning: Den første runde hvor alle 10 sange udførte, og top-3 gik til en superfinale, hvor en anden afstemning fandt sted. For tredje gang havde en særlig fan jury 50% vægt på resultatet.

Top3 ved Dansk Melodi Grand Prix 2019

  1. Leonora – “Love is forever”
  2. Julie & Nina – “Leage of Light”
  3. Sigmund – “Say my name”