Hvad Koster Et Pas?

Hvad koster et pasEt pas er et særligt dokument, som du skal have til brug for at kunne identificere dig selv som statsborger i det udstedende land, når du krydser landegrænser. Passet indeholder en række personlige oplysning er om dig, som kan være med til at sikre, at bæreren af det, er den samme person, som det er udstedt til. Det vil blandt andet sige informationer om navn, efternavn, højde, fødselsdato og fødselsregistreringssted. Og det skal være underskrevet af indehaveren af det. Et pas er derfor godt at have, hvis man skal rejse. Men hvad koster det egentligt?

Pas til alle aldre

Et almindeligt pas til danske borgere mellem 18 og 64 år koster 627 kroner pr. 2020. Dertil kan der komme prisen for et nyt pasfoto, der ligger på 95 kroner. Har du børn, der skal med på rejsen, skal de også have deres eget pas. Det gælder uanset hvor gamle de er, og de skal – ligesom alle andre – møde personligt op på Borgerservice for at få det udstedt. Drejer det sig om babyer og børn op til 11 år, koster et pas 115 kroner – og gælder det pas til børn mellem 12 og 17 år, er prisen 142 kroner.

Rabat oppe i årene

Men man kan også få brug for et pas, når man er kommet lidt op i årene. Og her er der tilmed lidt rabat at hente! Er du pensionist – og dermed over 65 år — kan du derfor slippe med 377 kroner for dit pas. Er du derimod førtidspensionist er der imidlertid ikke nogen former for rabatter eller prisreduktioner at hente. Så koster et pas nemlig nøjagtig det samme som for alle andre voksne her i landet: Altså 627 kr.

Recommended For You

About the Author: Irene Jensen