Hvad Koster Et Pas?

Hvad Koster et Pas

Skal du ud og rejse og endnu ikke har et pas, så er det ikke kun prisen for selve rejsen du skal medregne i budgettet, men også prisen på passet. Men hvad koster et pas? Prisen er afhængig af din alder og om du eventuelt er pensionist. Derudover kan det blive noget dyrere, hvis du har mistet dit pas, på den ene eller den anden måde, inden det er udløbet. Her skal du nemlig betale dobbelt gebyr for et nyt pas, inden du igen kan komme over landets grænser.

Hvad koster et pas?

Prisen for at få udstedt et pas er afhængigt af din alder. For at få lavet et pas, skal du yderligere medbringe et foto eller betale yderligere til borgerservice. På denne måde er du også sikker på, at billedet opfylder kriterierne i form af størrelse og udseende.

  • Børn fra 0-11 år: 150 kroner
  • Børn fra 12-17 år: 175 kroner
  • Voksne: 890 kroner
  • Folkepensionist: 378 kroner
  • Foto i borgerservice: 125-175 kroner

Priserne er gældende fra den 1. februar 2022 og der opkræves dobbelt gebyr, hvis ikke du kan fremvise tidligere gyldigt pas når du henvender dig i borgerservice.

Et nyt pas kan være en bekostelig affære

Et nyt pas til hele familien kan komme til at koste en hel del og er feriebudgettet lidt stramt, så skal du sørge for at indregne pasgebyret i dine omkostninger til familieferien. Hvis i eksempelvis har mistet jeres pas i et flytterod, det er blevet stjålet, eller på anden vis forsvundet, så skal i lægge endnu flere penge for at få de røde danske pas mellem hænderne. Når du ikke kan fremvise det tidligere pas, såfremt det endnu ikke er udløbet, så skal du nemlig betale dobbelt pasgebyr, inden et nyt pas kan bestilles. Når du har dit pas, så skal du derfor passe rigtig godt på det, så ikke du mister det og sørge for at ligge det et sikkert sted, hvor du med sikkerhed kan finde det igen når du skal bruge det. Ellers kan svaret på spørgsmålet “Hvad koster et pas?” blive meget anderledes.

Det tager ikke længe at få et nyt pas

Det tager ikke længe at få et nyt pas, men det er dog stadig noget du skal være opmærksom på, hvis du skal bruge det til en bestemt tid. Særligt omkring sommerferien er der ekstra lang leveringstid. På normal vis skal du forvente at der går 10-15 hverdage, inden du kan hente dit pas. I og omkring industriferien, skal du dog forvente lidt længere tid. Skal du derfor ud og rejse lige om lidt, så skal du hurtigst muligt ned på borgerservice og bestille et pas og eventuelt få udstedt et midlertidigt et af slagsen.

Har du mistet dit pas?

Har du mistet dit pas, enten ved at det er blevet stjålet, forsvundet eller på anden vis ikke er til at fremvise, så skal du straks kontakte borgerservice i din kommune. Her vil borgerservice annullere passet, så det ikke længere er aktivt og du vil få muligheden for at bestille et nyt, hvis det er noget du har et ønske om. Et nyt pas koster dobbelt op af pasgebyret, såfremt du ikke kan vise det gyldige pas frem.

Flere artikler, der kunne interessere dig...