Hvad Koster En Begravelse

Hvad Koster en Begravelse

Når en person afgår ved døden, så er det skik i Danmark at arrangere en begravelse for dem. Det vil typisk falde ret naturligt, hvem der kommer til at stå for denne – og det medfører en række udgifter, der godt kan rende op.

Selvom mange ikke er interesserede i at holde øje med sin økonomi, når de samtidig skal sørge over en nær afdød, så er det bare nødvendigt. Det er nemlig på ingen måde gratis at arrangere en begravelse.

Men hvad koster en begravelse egentligt? Netop det kan du blive klogere på lige her.

Hvad koster en begravelse i gennemsnit?

Som sagt er der utroligt stor forskel på, hvor mange penge, du kan forvente at bruge på en begravelse afhængig af hvilket firma du bruger og hvor meget, du gerne vil, at der skal gøres ud af det – eller hvor meget den afdøde gerne vil, at der skal gøres ud af det.

I gennemsnit skal du dog forvente at bruge et sted mellem 20.000 kroner og 25.000 kroner.

Hvad er inkluderet i udretningen for, hvad en begravelse koster i gennemsnit?

Når du regner med, at en begravelse kommer til at koste et sted mellem 20.000 kroner og 25.000 kroner, så inkluderer det tre ting:

  • Bedemand – hertil kiste, gravsten, rustvognskørsel og så videre.
  • Udgifter til det offentlige – hertil Udgifter det offentlige (gravsted, kapel og så videre.
  • Blomster og lignende.

Hvad koster en begravelse, hvis du vil gøre det billigt

Selvom det ikke lyder ”pænt” at sige, at du gerne vil gøre en begravelse billig, så er det bare realiteten for mange – de har simpelthen ikke mellem 20.000 kroner og 25.000 kroner, som de kan ligge i en begivenhed.

Hvis det er tilfældet for dig, så kan du stadig få en smuk dag op at køre. Dog kræver det en hel del mere arbejde fra din side af, da det kræver, at du overtager mange af bedemandens opgaver. Herved kommer du til at kunne spare et sted mellem 30 procent og 40 procent, afhængig af hvor mange af bedemandens opgaver, du kan komme til at varetage online. Pludselig ser prisen nærmere sådan ud, at du kan få arrangeret en begravelse til et sted mellem 12.000 kroner og 17.500 kroner i gennemsnit. Det er stadig mange penge, men det er trods alt værd at tage besparelserne med, hvis det kniber med økonomien.

Dine muligheder

Ovenfor er du blevet præsenteret for to primære muligheder – den gennemsnitlige pris på en begravelse og en begravelse, der er billigere end gennemsnittet, men hvor du skal gøre en del af arbejdet selv. Men svaret på “hvad koster en begravelse?” kan variere meget mere end det.

Du kan godt spare penge også selvom du ikke varetager dig en masse opgaver. Du kan nemlig vælge imellem forskellige services.

Mange bedemænd tilbyder en såkaldt prisbesparende service. Her kan du får klaret de nødvendige opgaver til en pris på omkring 9.000 kroner.

Derudover kan du også vælge en fuldservice begravelse, der vil ligge på omkring de 12.000 kroner.

Og sidst kan du vælge en unik begravelse – der selvfølgelig er den dyreste – til ca. 20.000 kroner.