Hvad koster det at sende et brev?

hvad koster det at sende et brev Der er ikke noget som at modtage et brev. Hvis det vel at mærke er uden ruder i eller fra offentlige instanser. Sådan et håndskrevet brev fra en fjern slægtning eller en man har kær, kan gøre stor lykke. Ikke mindst fordi det efterhånden hører til sjældenhederne at modtage sådan en personlig hilsen. Har du modtaget et brev, og overvejer at returnere et svar? Så kan det være godt at kende taksterne for et sådan inden du kaster dig ud i et flere sider langt brev.

Taksterne for at sende breve i 2020

Det er PostNord, der står for at bringe breve og andet godt rundt i hele Danmark. Hvad du skal betale for deres service, afhænger helt og aldeles af, hvad du ønsker at sende. Her taler vi ikke så meget om selve indholdet, men mere om vægten af det. For du betaler ikke for antallet af sider eller antallet af ord, men i stedet for antallet af gram på din endelige forsendelse. I 2020 er taksterne for et almindeligt brev, der er omkring fem dage undervejs, således:

Op til 50 gram: 10 kr.

Op til 100 gram: 20 kr.

Op til 250 gram: 40 kr.

Op til 2.000 gram: 60 kr.

Skal din hilsen leveres hurtigere? Og gerne fra dag til dag? Så koster det naturligvis lidt mere. Helt nøjagtigt 29 kroner for et almindeligt brev, ifølge PostNord.

Ciao Italy og Hejsan Sverige

Dette er dog udelukkende gældende for forsendelser indenfor Danmarks grænser. Ønsker du at sende en hilsen til vores broderfolk i Grønland eller på Færøerne bliver det nemlig en anelse dyrere. Og skal du sende breve ud over landets grænser til EU eller til resten af verden, så kan det være en god idé at tjekke prisen først. Det kan i nogle tilfælde være en dyr fornøjelse – men samtidig kan det også være alle pengene værd.

Recommended For You

About the Author: Irene Jensen