Hvad Koster Det At Lade En Elbil?

Hvad Koster Det at Lade en Elbil

Der er ingen tvivl om, at elbilerne er kommet for at blive og der kommer kun flere og flere af dem rundt omkring på vejene. Det er en bil med mange fordele og måske overvejer du selv at skulle erhverve dig en af de populære modeller næste gang du skal have ny bil? Til trods for at en elbil har mange fordele, er et positivt indspark til miljøet, så skal det selvfølgelig også være rentabelt for dig økonomisk. Så hvad koster det at lade en elbil? Det er i hvert tilfælde et relevant spørgsmål for at du kan vurdere om en elbil er det rette valg for dig.

Hvad koster det at lade en elbil?

Hvad koster det at lade en elbil? Ja, det er et spørgsmål mange stiller, men som kan være yderst svært at svare helt præcist på. For det første så svinger elpriserne en hel del og der er forskel på, om der er tale om en løsning i hjemmet eller en løsning på ladestandere rundt omkring i landet, hvor der er påkrævet abonnement eller tillæg for brug af lejligheden. Gennemsnitligt vurderer økonomerne, at det koster omkring 2,89 kroner per kørt kilometer du kører i en elbil, hvoraf det til sammenligning med en benzinbil koster omkring 3,47 kroner. Det svarede måske ikke helt på spørgsmålet; “hvad koster det at lade en elbil?” men hvor meget strøm der kræves for at fylde hele batterikapaciteten med strøm er afhængigt at elbilens størrelse.

Er det billigere at køre i en elbil end en benzinbil?

Det korte svar er ja, det er billigere at køre i en elbil end det er at køre i en benzindrevet bil. El er det billigste drivmiddel der findes på markedet og derfor er det altså helle ikke helt så dyrt at komme fra a til b, som hvis du har en bil der skal køre på fossile brændstoffer. Til trods for at en elbil så kan være en smule dyrere at købe, så er det penge der meget hurtigt tjener sig ind igen, særligt hvis du kører længere afstande dagligt.

Sådan sparer du mest muligt på opladningen af en elbil

Så er det tilbage til spørgsmålet; “hvad koster det at lade en elbil?” og her kan svaret variere, afhængigt at de forudsætninger du har for at lade batterikapaciteten i din bil op. Der er nemlig flere muligheder når det kommer til lige præcis dette punkt. Det er muligt at lease en ladestander til hjemmet, du kan købe din egen og hænge op i garagen eller du kan benytte muligheden på de offentlige ladestandere der findes rundt omkring i landet. Her er det absolut billigst at lade sin elbil op derhjemme i garagen og hvis du holder en smule øje med elpriserne i løbet af dagen, så kan der være ganske mange penge at spare. Om natten eksempelvis, er strømmen nemlig billigere og her kan du lade din bil helt op, inden du igen skal bruge den næste morgen.