Hvad Koster Det At Bygge Et Hus?

Hvad Koster Det At Bygge Et Hus

Hvad Koster Det At Bygge Et HusGår du med planer om at bygge dit eget drømmehus? Så er det en enestående måde at få et hus, der er lige som man ønsker det. Både når det gælder størrelsen, valget af materialer og den endelige udformning og udseende. Men et er at drømme om det. Et andet er at realisere disse drømme. For hvad koster det egentlig at realisere disse drømme om at bygge sin egen bolig, mere eller mindre, fra grunden?

Kvadratmeterpris og tillægspris

Der er flere forskellige faktorer, der påvirker hvad den endelige pris for at stå for byggeriet af egen bolig ender på. Som udgangspunkt skal man regne med en kvadratmeterpris på mellem 11.000 og 16.000 kroner samt en tillægspris på godt 1 million kroner. Dette tillæg har til formål at dække alle de omkostninger der kommer ud over den reelle byggepris. Det vil sige omkostninger til for eksempel at etablere solceller på taget, købe hårde hvidevarer, eller køre ekstra jord væk fra byggeriet.

Vælg standardhus hvis du vil undgå ekstra udgifter

Det kan altså hurtigt blive en omkostningsfuld omgang at bygge et nyt hus, hvis man ikke er klar over – eller har budgetteret med – samtlige udgifter. Man er derfor altid klædt bedst på til et sådan projekt, hvis man er opmærksom på alle de udgifter der følger med, og også dem, som måske ikke lige er en del af standardprisen. Så hører man til dem, der gerne vil have helt styr på alle tallene fra starten, kan det være værd at overveje at vælge et standardhus til en standardpris.