Hvad Koster Det At Bygge Et Hus?

Hvad Koster Det at Bygge et hus

Boligmarkedet er stort, men alligevel er det ikke sikkert at der er lige præcis den perfekte bolig som du går og leder efter. Derfor har du måske også stillet dig selv spørgsmålet; “hvad koster det at bygge et hus?” Der er i hvert fald flere og flere der vælger den løsning, at bygge deres eget hus på den helt perfekte grund. Så er du sikker på at alt bliver præcis som du ønsker det og i en standard der lever op til dine forventninger.

Hvad koster det at bygge et hus?

Svaret på spørgsmålet “Hvad koster det at bygge et hus?” kan ikke svares med præcise tal. Der er rigtig mange faktorer der spiller ind og det mest relevante er nok størrelsen, for jo flere kvadratmeter du ønsker at bygge, jo flere penge skal du af med. Derudover er der stor forskel på hvilke materialer du ønsker at bygge i og hvilke tiltag du ønsker i forhold til installationer af varme, vand og elektricitet. Jo flere rum og detaljer du gerne vil have på dit nye hus, jo flere penge skal du som oftest også betale for det. De byggetekniske fagpersoner anslår dog, at det vil koste omkring 11.000 kroner per kvadratmeter og dertil skal du gerne ligge 1 million kroner oveni, afhængigt af hvor i landet der er tale om og hvilke særlige foranstaltninger du ønsker i dit nye hus.

Et nyt hus kan være bæredygtigt

Når du vælger at skulle bygge et nyt hus, så har du mange fordele i forhold til at købe et ældre et af slagsen. For det første sker der hele tiden udvikling indenfor det byggetekniske område og derfor bliver et nyt hus bygget med den nyeste viden omkring teknik, materialer og særligt også i forhold til bæredygtighed. For det er nemlig hvad du kan forvente med et nyt hus, at det er muligt at bygge bæredygtigt og eventuelt også med 0-energi mærkning. Således udvælger du nøje materialer og bygger et 0-energihus, der har de foranstaltninger der skal til for at forsyne sig selv med energi ved både varme og strøm.

Et nybyggeri kræver mindre vedligeholdelse

Det er en klart stor fordel, at du med et nybygget hus, mere eller mindre ikke skal tænke over vedligeholdelse de første mange årtier. Her kan du være sikker på, at alt er som det skal være og er udført på en sådan vis, at det vil holde i mange år frem i tiden. Med et nybygget hus sparer du altså en del på renoveringskontoen og måske er det lige præcis det der gør, at det kan være rentabelt for dig med et nybygget hus, frem for at skulle ud og finde et der opfylder dine krav på boligmarkedet.

Du kan spare penge ved at klare nogle af opgaverne selv

Det er aldrig en god idé at spare penge på et nybygget hus i forhold til materialer og kvalitet. Dog kan du spare lidt ekstra, hvis du er lidt fiks på fingrene og selv ønsker at være med i det håndværksmæssige ved nybyggeriet.

Flere artikler, der kunne interessere dig...