Hvad er VPN?

Hvad er vpn

Hvad er vpnVPN står for Virtuel Privat Netværk. Det er et lille program eller app, som ganske enkelt fortalt kan benyttes til at beskytte din aktivitet på internettet og sikre, at du kan færdes anonymt når du er online. Det betyder, at du kan surfe væsentligt mere sikkert – og ikke mindst privat – på nettet. For når du anvender en VPN, sikrer det, at din internettrafik bliver krypteret, så hverken din internetudbyder eller eventuelle hackere kan følge med i, hvad du foretager dig, når du er på nettet.

VPN – Det unikke nummer

Kigger man på en almindelig internetforbindelse, er IP-adressen altid tilgængelig. IP-adressen er nummer som enhver computer, mobiltelefon, tablet m.m. har og som er unikt. Derfor vil al din aktivitet på disse devices kunne føres tilbage til dig via dette nummer. Det kan i værste fald gøre dig sårbar, og skabe uønsket adgang til netop dine enheder for eksempelvis hackere. Men ved hjælp af en VPN-forbindelse er du sikret. Med den på sidelinjen er du nemlig sikret, at al din internettrafik sendes igennem en sikker server.

Hvad betyder det i praksis?

Når du besøger en hvilken som helst hjemmeside, vil det derfor ikke længere være din IP-adresse, der er synlig, hvis du har en VPN-løsning. Det vil derimod være IP adressen på den server, som du er koblet op til netop gennem VPN. Al din aktivitet på diverse websites vil således ikke føres tilbage til dig, og dermed en øget datasikkerhed. Den kan dog også bruges til for eksempel at omgås geoblocking. Det betyder i praksis, at du kan se dine licensbetalte tv-programmer og diverse streamingtjenester – og så selv om du skulle sidde på den anden side af jorden.

Flere artikler, der kunne interessere dig...