Hvad betyder m2?

M2

“M2” er en forkortelse, der bruges til at angive kvadratmeter. Kvadratmeter er en metrisk enhed, der bruges til at måle areal eller overflade. Det er en standardenhed i det internationale metriske system og anvendes bredt over hele verden som et mål for areal i forskellige sammenhænge, såsom ejendom, byggeri, landbrug og videnskab.

En kvadratmeter (m2) er defineret som arealet af en kvadrat med sider, der hver især måler 1 meter i længde. For at beregne arealet af en rektangulær overflade bruges ofte kvadratmeter også ved at multiplicere længden og bredden i meter. For eksempel, hvis en væg har en længde på 5 meter og en bredde på 3 meter, er arealet af væggen 5 meter x 3 meter = 15 kvadratmeter (m2).

Kvadratmeter er praktiske til måling af forskellige typer areal, herunder boligarealer, jordarealer, gulvarealer, og meget mere. Det er en enhed, der giver nøjagtige og letforståelige målinger af areal og bruges også i byplanlægning og ejendomshandel til at fastsætte priser og afgifter baseret på areal.