Handboldligaen DM: GOG sikrer snæver 31-30 sejr i første finale

Video, tags: gog 31-30 - Youtube

Håndboldholdet GOG viste en fantastisk comeback-sejr over Aalborg Håndbold i årets første DM-finale. Trods bagud 16-11 ved pausen overgik GOG deres modstandere i anden halvleg og fik en snæver 31-30 sejr.

Med denne sejr er GOG nu kun én uafgjort fra at generobre titlen som danske mestre i Handboldligaen. Næste og sidste kamp bliver en omkamp fra sidste års opgør mellem Aalborg Håndbold og GOG. Den 4. juni skal de to hold møde hinanden igen på GOGs græstæppe.

Aalborgs stærke start

Aalborgs præstation var solid fra start, da de dominerede første halvleg. Målmand Simon Gade vogtede målet godt og forpurrede GOG’s skytter, mens midterforsvareren Felix Claar orkestrerede Aalborgs gameplay effektivt.

Efter en indledende uafgjort på 4-4, kæmpede GOG og udholdt en otte minutters måltørke, før venstrebacken Simon Pytlick endelig brød igennem og var bagud med tre mål. Det Gudme-baserede håndboldhold og dets ligatopscorer Emil Madsen så ud til at være ude af sync. Madsens vildfarne skud gik ind i de bagerste rækker, hvilket viste deres glansløse præstationer.

Selvom GOG i første omgang bragte sig foran i scoringen, kunne de ikke forhindre Aalborg i at etablere et halvlegsfordel på 16-11.

Intens finale

I en dramatisk vending vandt gæsterne i de sidste 30 minutter og overdøvede Aalborgs dominans i første halvleg. GOG’s forsvar løftede deres spil og tvang Aalborg til kostbare omsætninger, der hurtigt blev udnyttet.

GOG slettede støt hjemmeholdets føring. Alligevel var det først, da der stod tre minutter tilbage på uret, at midterforsvareren Morten Olsen sikrede fynboerne den første føring siden kampens begyndelse.

Med blot et minut igen lykkedes det Aalborgs midterforsvarer Henrik Møllgaard at udligne for sit hold med sit femte mål i kampen. I det efterfølgende angreb var det dog Olsen, der steg til endnu en gang. Playmakeren trak et afgørende frikast, som hurtigt blev taget og scoret af venstrebacken Jerry Tollbring.

På trods af at Aalborg Håndbold havde tyve sekunder til at udligne, formåede Aalborg Håndbold ikke at trænge igennem GOG’s forsvar, hvilket beseglede det bemærkelsesværdige comeback for GOG. Med denne sejr mangler GOG nu kun uafgjort på søndag for at generobre titlen som danmarksmestre.