Fredericia HK går i DM-semifinalerne efter 43 år

Stock Photo, tags: fredericia hk efter 43 - upload.wikimedia.org

Fredericia HK sluttede søndag aften af med en sejr efter at have besejret Skanderborg Aarhus 26-24 og placerede dem som nummer syvende i Herreligaens Håndboldmesterskab. Klubben er nu klar til at gå i semifinalen for første gang i 43 år.

Inden FHK vandt over Skanderborg, var den anden semifinaleplads sikret af Gudme Oure Gudbjerg i deres kamp mod Bjerringbro-Silkeborg. GOG vandt 30-27 til BSH, hvilket gjorde den sidste semifinalebillet åben for Fredericia og Skanderborg Aarhus.

Selvom det var en tæt kamp, lykkedes det for FHK at komme sejrrigt ud og smed Skanderborg Aarhus ud med 26-24 i kampens sidste sekunder. Emil Tellerup, der scorede det sidste point for FHK ved at lave en redning, udtrykte sin glæde efter at have kunnet bringe holdet til sejr.

“Det er helt overgearet. Vi er helt oppe at ringe,” sagde Tellerup. “Det har været et fantastisk fedt slutspil for os.

FHK’s tilhængere fejrer sejren

Efter Fredericias sejr i deres kamp mod Skanderborg, fejrede holdets tilhængere med stor fanfare, da de 43 års ventetid endelig var forbi. Fem hundrede fans, der kom ind på stadion, gik vilde efter kampens afslutning.

I kampens første 30 minutter havde FHK svært ved at følge med Skanderborg. I mellemtiden spillede modstanderen frit uden problemer. FHK fandt Aarhus’ Frederik Arnoldsen som deres største udfordring, da hans dominans tidligt gav Aarhus’erne mulighed for at føre første halvleg af kampen.

Anden halvleg var en bedre fase for FHK, hvor de kunne øge deres forsvar. De to hold fangede hinandens scoringer indtil slutningen af kampen. FHK vandt i de sidste sekunder med en redning af Tellerup, hvilket fik stadion til at sprudle af glæde fra FHK og deres tilhængere.

FHK fortsætter deres rejse i konkurrencen ved at møde Aalborg Håndbold i DM-semifinalerne. De spiller den 21. maj i Aalborg.