Folkeskolen aflyser sin fejring efter at have fundet farveblyanter i karameller

Stock Photo, tags: efter - images.unsplash.com

Sankt Annæ Gymnasiums Folkeskole aflyste fejringen til 9. klassernes sidste skoledag efter at have fundet farveblyanter i karameller uddelt til yngre elever. Heldigvis kom ingen til skade.

Skoleleder Malene Wegener Knudsen sendte en besked til forældrene om farveblyanter i otte elevers karameller.

“At de blev fundet betyder, at nogle havde tegnestifterne inde i munden. Ingen er kommet til skade,” sagde Knudsen til forældrene.

Hun sendte beskeden, efter at fejringen sluttede ved middagstid. Hun aflyste derefter de resterende aktiviteter på skolen og sendte alle elever hjem, efter at hun havde advaret dem om ikke at spise karamellerne.

Knudsen indrømmede, at hun stadig ikke kendte årsagen til hændelsen. Hun nægtede at kommentere yderligere, da hun i øjeblikket forsøger at finde ud af, hvad der skete.

Denne hændelse forstyrrede rektor, da hun kaldte det uacceptabelt for sine elever. Skolen har talt med deres 9. klasser om muligheden for gerningsmanden, men ingen har indrømmet at have gjort det. Ingen har taget skylden for den uheldige hændelse.

Sker på andre skoler

Den diverse begivenhed med uspiselige ting blandet med karameller skete også i andre danske skoler. En skole i Helsingør opdagede for eksempel pakkede karameller fyldt med kattemad.

Dens skoleleder Bo Lindegaard ringede straks til hele skolen og sendte en skriftlig besked.

“Vi reagerede, så snart vi hørte rygterne om det her. Vi lavede straks et alle-kald ud på hele skolen og har også skrevet på Aula (skolebeskedtjeneste, red.),” sagde Lindegaard.

Desværre fik flere elever ikke informationen om de blandede karameller, fordi de var andre steder.

“Desværre var der en lille gruppe elever, der tristes et andet sted og ikke fik denne information,” sagde han.

Rektor bemærkede, at ingen elever nåede at spise pakkerne med kattemad eller blive syge af det. De er nu ved at finde ud af, hvordan de skal håndtere hændelsen.

Flere artikler, der kunne interessere dig...