FHK taber til Aalborg i første kamp i Dansk Herre Håndbold Liga

Stock Photo, tags: fhk til aalborg dansk herre håndbold - upload.wikimedia.org

Hundredvis af Fredericia HK-fans, der tog en tur til Aalborg, oplevede deres hold blive besejret af hjemmeholdet på skuffende vis i Dansk Herre Håndbold Ligas semifinale.

Præstationen var i modstrid med, hvad FHK har vist gennem slutspillet. Dette nederlag endte deres fem ubesejrede løb med fire sejre og uafgjort mod GOG.

Aalborgs Felix Claar leverede en imponerende præstation med seks mål. FHK’s cheftræner Gudmundur Gudmundsson måtte kalde en tidlig timeout for at afslutte hjemmeholdets momentum.

Tilskuere i Sparekassen Danmark Arena i Aalborg fandt dog glæden, da hjemmeholdet startede kampen med en 5-0-føring inklusive 4-0 efter blot fire minutter af kampen.

Efter 14 minutter fik FHK lukket til 8-7, så Aalborgs træner ikke havde anden mulighed end at kalde timeout. Reinier Taboada samlede holdet med sin indsats for at bringe gæsterne tilbage i kampen. Cubaneren benyttede muligheden og begyndte at skyde godt med præcision.

Gudmundsson forsøgte at bryde rytmen med en timeout, men Aalborgs momentum kunne ikke stoppes, og hjemmeholdet så for stærkt ud og stak af og sluttede første halvleg 16-11 til deres fordel.

En lovende start og en skuffende afslutning

Det Fredericia-baserede hold forsøgte at afslutte miseren, da de så lovende ud til et comeback, da de reducerede Aalborgs føring til kun to ved 18-16. Taboada tændte håbet hos 300 besøgende tilhængere, der rejste med fem busser. Han sluttede kampen med ni mål fra elleve forsøg.

Resten af kampen gik ned ad bakke for FHK, da holdet lavede for mange fejl og ikke formåede at score flere mål. Einar Olafsson scorede det sidste mål for FHK i det 46. minut. Kampen endte med en sejr på 31-22 til Aalborg, efter at FHK missede flere klare chancer i slutningen af kampen, herunder et frikast og frikast fra stregen.

Holdet fra det sydøstjyske har en udfordrende opgave foran sig på hjemmebane onsdag i håb om at forlænge semifinaleserien til tre kampe, da Aalborg har en god rekord mod FHK i deres seneste fem møder, med fire sejre mod én.