FH suspenderer sin direktør på baggrund af en undersøgelse af seksuel chikane fra den tidligere formand

Stock Photo, tags: fagbevægelsens suspenderer direktør - live.staticflickr.com

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har suspenderet direktør Michael Jacobsen på baggrund af en igangværende efterforskning af den påståede seksuelle chikane og misbrug af flere mænd fra organisationens tidligere formand, Lizette Risgaard.

Suspensionen kom midt i en uge med uro i fagforeningscentret. Han vil fortsat modtage sin løn, men vil ikke have adgang til FH’s systemer eller være pålagt at arbejde. FHs konstituerede formand Morten Skov Christiansen har i en skriftlig kommentar forklaret, at suspensionen ikke skal ses som en kritik af Jacobsen.

“Hjemsendelsen skal ikke ses som en kritik af Michael Jacobsen, men udelukkende for at sikre troværdige rammer om undersøgelsen og forebygge eventuel inhabilitet,” sagde Christiansen.

FH-bestyrelsen gik i første omgang med til at beholde Risgaard som formand, men opbakningen til hende svandt blandt nogle forbundsmedlemmer.

Risgaard melder fratrædelse

Risgaard meddelte sin afgang søndag formiddag, efter at danske medier, Berlingske og Ekstra Bladet, torsdag aften oplyste, at flere mænd, som valgte at være anonyme, havde anklaget den tidligere formand for at chikanere dem.

Dette omfattede tilfælde, hvor Risgaards hånd angiveligt landede på et offers bagside og blev der i en længere periode. De fortalte også om tilfælde, hvor hun søgte overdreven fysisk kontakt på dansegulvet under fester.

“For mig har det også altid været afgørende, at fagbevægelsen og vores kamp står forrest. Men nu kan jeg konstatere, at de oplysninger, som bliver spredt fra flere sider, står i vejen for den kamp,” sagde Risgaard på Facebook.

Hun sagde også, at dette var en af de sværeste beslutninger i hendes liv. Mens han undskyldte for sine handlinger og anerkendte påvirkningen på andre, udtrykte Risgaard stærk kritik af den proces, der i sidste ende førte til hendes fratræden.

“Men jeg mener også, at man altid bør behandle sager som disse grundigt og sagligt – uanset hvem sagen omhandler, eller hvad sagen drejer sig om. Ikke afsige en hurtig dom baseret på avisskriverier, rygter eller folkestemningen på sociale medier,” sagde hun.