Færre kvadratmeter i byerne stiller større krav til indretning

indretning

Mange mennesker flytter i dag til boliger med færre kvadratmeter, end de har været vant til. Det er især tilfældet i de større byer, hvor der er rift om boligerne, og hvor kvadratmeterpriserne ofte er langt højere end i de mindre byer i Danmark. Med mindre plads i hjemmet stilles der større krav til dine evner til at indrette din bolig, da du selvfølgelig har mere begrænsede muligheder.
Så hvordan skaber du et hjem, der både er hyggeligt og rummeligt, når du ikke har så mange kvadratmeter at gøre godt med? Og hvordan udnytter du pladsen, når du kun har ét eller to værelser i hjemmet?

Opbevaringsmøbler giver mere plads

En af de løsninger, mange ser på først, er opbevaringsmøbler til hjemmet. Der findes mange forskellige muligheder for at få opbevaringsplads i forskellige dele af boligen. Du kan starte med at tænke på entréen, hvor et skoskab kan spare plads og gøre entréen mere ryddelig og indbydende. En entré er ofte fyldt med jakker og sko, men med et skoskab kan du opbevare alle skoene i hjemmet ét sted og have dem pænt gemt væk i en skuffe. Det er dermed et godt alternativ til den klassiske skohylde.
Med få rum i hjemmet, vil en rumdeler også være en god investering for de fleste. Rumdelere benyttes i stigende grad i lejligheder og mindre boliger og kan have flere funktioner. De kan nemlig både dele et rum op i forskellige zoner, men de kan også bruges som opbevaringsmøbler. Rumdelere med opbevaringsplads kan gøre hjemmet mere funktionsopdelt, samtidig med at du får plads til bøger, planter og dekorationer.

Multifunktionelle møbler vinder indpas

I storbyer verden over, bor indbyggerne stadig oftere på færre kvadratmeter. Det ser man f.eks. i byer som Tokyo i Japan, London i England og også herhjemme i København. Dette har medført en bølge af nye designs af multifunktionelle møbler. Flere møbeldesignere er begyndt at tænke på løsninger til mindre hjem, som giver både æstetiske og praktiske møbler.
Derfor kan du i dag købe møbler, som f.eks. både kan fungere som seng, skrivebord, sofabord og sofa. Det har givet folk langt flere muligheder for at være fleksible i deres hjem og omdanne et rum fra spisestue til sofastue og igen til et soveværelse. Storbyerne tiltrækker et stigende antal mennesker, og i fremtiden kommer vi til at se endnu flere innovative løsninger på boligindretning i mindre boliger.