Esbjerg Fodboldklub kan risikere at gå konkurs på grund af økonomiske kampe

Stock Photo, tags: esbjerg konkurs på af - upload.wikimedia.org

Esbjerg Forenede Boldklubber (EfB) er angiveligt på randen af konkurs efter at have kæmpet økonomisk i flere år, viser en årsrapport, som JydskeVestkysten for nylig har delt.

Med et underskud på 29,3 millioner kroner i regnskabsåret 2022 har den tidligere Superliga-klub hårdt brug for otte millioner kroner til at fortsætte driften.

Det blå-hvid-stribede hold fra Vestjylland har en succesfuld historie med at vinde danske mesterskaber og Superliga-trofæer. De kæmper dog i øjeblikket i anden division. Der er ingen garanti for, at holdet rykker op i denne sæson.

“Vi gør opmærksom på, at der er en væsentlig usikkerhed, der kan rejse betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften,” stod der i en udtalelse om rapporten.

Årsrapporten nævner også, at klubbens ledelse håber på, at de kan finde en løsning. Selvom direktør Jens Hammer Sørensen tøvede med at nævne, hvem der potentielt kunne stille de nødvendige midler til rådighed på dette tidspunkt.

Men som tidligere rapporteret af Tipsbladet er der en konflikt mellem Pacific Media Group (PMG), der ejer over 50 procent af aktierne, og de lokale investorer. På grund af denne konflikt befinder EfB sig i en situation, der både er uholdbar og svær at løse.

Klubben kæmpede også uden en hovedsponsor til den kommende sommersæson, sammen med at miste tv-penge. Det har også været mislykket i spillersalget.

Efb ligger lige nu på fjerdepladsen i slutspillet og håber på at rykke op til NordicBet Ligaen i denne sæson. Men hvis de undlader at gøre det, vil det resultere i betydelige omkostningsbesparende tiltag for klubben.

“Jeg kan kun sige, at der bliver arbejdet stenhårdt fra vores bestyrelse. Håbet er naturligvis, at vi er i mål sidst på måneden, når der er ekstraordinær generalforsamling, siger han,” sagde direktør Jens Hammer Sørensen.

Esbjergs fremtid ligger nu i den kommende ekstraordinære generalforsamling i EfB Elite A/S den 30. maj.

I marts foreslog EfB’s amerikanske ejere en finansiel genopretningsplan, som omfattede en nedskrivning på 80 procent af aktiekapitalen og en indsprøjtning på otte millioner kroner for at sikre likviditeten i resten af 2023. Lokale investorer afviste dog planen. Som følge heraf er klubbens fremtid fortsat usikker.