EM håndbold: Dansk landshold går videre til mellemrunden

Stock Photo, tags: em håndbold: dansk - upload.wikimedia.org

Det danske håndboldlandshold har sikret sig pladsen i mellemrunden, der afvikles i Hamborg. Holdet er placeret i gruppe F med Portugal, Tjekkiet og Grækenland fra onsdagens lodtrækning i Düsseldorf.

Den danske landstræner Nikolaj Jacobsen sagde, at lodtrækningen ikke skræmte ham. Ifølge hans vurdering er det faktisk en god ting, da holdet kun skal fokusere på to modstandere, Portugal og Grækenland.

“Skal jeg finde noget at være kritisk over, så var Portugal ikke min ønskemodstander fra andet seedningslag. Det er et hold, der på deres gode dage kan drille alle hold i verden lige nu,” sagde han om Portugal.

Jacobsen forklarede derefter, at mens Grækenland og Portugal bliver svære at spille imod, vil Tjekkiet ikke være lige så udfordrende som de andre.

“Tjekkiet er til gengæld ikke et hold, der har været med til slutrunderne kontinuerligt de seneste år, så dem synes jeg godt, vi kan være tilfredse med at trække fra lag tre, og Grækenland er altid svære at spille imod på udebane. Så må vi se, om de også bliver det til EM,” sagde Jacobsen.

Sandsynligheden for, at Danmark står over for Norge og Sverige

Danmark kan møde Sverige og Norge i mellemrunden, da de skal møde gruppe D og E. Selvom begge hold er stærke, anser Jacobsen uafgjort som fair og har ingen problemer med det.

“Vi vidste jo på forhånd, at Sverige og Norge, som vi kender rigtigt godt, var forhåndsplaceret til at kunne gå videre til den mellemrunde. Slovenien er også et traditionsrigt håndboldland, og Holland viser opadgående formkurve og spiller noget virkelig god og seværdig håndbold.

“Det er ikke min stil at kigge så langt frem allerede, men alt i alt synes jeg, det er en fornuftig lodtrækning,” sagde træneren.

Udover Norge og Sverige har Danmark også potentialet til at møde Færøerne, som netop er med i mesterskabet for første gang. Ø-holdet skal dog vinde i sin gruppe for at møde Danmark.