ELLE vil udstille backstage-billeder fra tidligere modeshows

Stock Photo, tags: elle fra tidligere - images.unsplash.com

Modemagasinet ELLE kickstarter årets københavnske modeuge med en stor retrospektiv udstilling af backstage-fotografier fra tidligere modeshows af den prisvindende fotograf Lasse Bak Mejlvang. Udstillingen hedder BACKSTAGE og finder sted på Designmuseum Danmark.

Modemagasinet har været involveret i mange modeshows i 15 år på forreste række og backstage med modeller, stylister og designere. BACKSTAGE-udstillingen vil vise alle anstrengelser og resultater udført af arbejderne i snesevis af år. Det har til formål at give publikum indsigt i modeindustriens evige udvikling, der indeholder mode generelt, modehuse og modeller.

De unikke øjebliksbilleder vil give folk et nyt perspektiv på branchen. BACKSTAGE dokumenterede hvert flygtigt øjeblik i kulisserne, inklusive mindre og uafhængige designere involveret i processen.

ELLEs chefredaktør Cecilie Ingdal understregede betydningen af portrætteringen i udstillingen, da det også blev den del, der byggede modeverdenen. Hun sagde også, at denne mulighed er ELLEs længe ventede drøm.

“Det er alt dette, som vi gerne vil skildre i udstillingen BACKSTAGE. Alle de kræfter, der er involveret i at få tøjet til at tage sig bedst muligt ud i det øjeblik, hvor det skal præsenteres for offentligheden.

“For os har det været en stor drøm at lade udstillingen udfolde sig netop på Designmuseum Danmark i hjertet af København – en lokation, der flere gange på smukkeste vis har dannet rammen om modeugen,” sagde Ingdal.

En forventet entusiasme

Designmuseum Danmarks direktør Anne-Louise Sommer udtrykte sin glæde over udstillingen. Hun og hendes team er begejstrede for at samarbejde med ELLE ved at præsentere mesterværket for gæsterne.

“BACKSTAGE giver et unikt indblik i en branche i rivende udvikling, og vi er utrolig glade for, i samarbejde med ELLE, at kunne præsentere vores gæster for Lasse Bak Mejlvangs fulde øjebliksbilleder fra 15 års modeuger i København,” sagde Sommer.

BACKSTAGE afholdes i Designmuseum Danmarks museumshave fra 8. august til 3. september i åbningstiden. Udstillingen vil være gratis og åben for offentligheden.