9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Elina Svitolina opfordrer tennissamfundet til at fokusere på Ukraines støtte igen

Elina Svitolina - Svitolina RG 19 (16) - CC BY-SA

Den ukrainske tennisspiller Elina Svitolina understreger vigtigheden af at fokusere på de vedvarende lidelser i Ukraine i stedet for påvirkningen af Ruslands aggression mod landet på sporten.

Denne opfordring kom en dag efter en hændelse, hvor Roland Garros-publikummet buhlede den ukrainske spiller Marta Kostyuk for at nægte at give hånd med den hviderussiske spiller Aryna Sabalenka.

“Hvad jeg fandt, ved jeg ikke en pænere måde at sige, men der sker en masse vrøvl omkring situationen, hvor vi skal fokusere på hovedpunktet i, hvad der foregår,” sagde hun. “Mange mennesker, ukrainere, har brug for hjælp og har brug for støtte. Vi fokuserer på så mange ting som tomme ord, tomme ting, der ikke hjælper på situationen, ikke hjælper noget.”

Den ukrainske tennisatlet opfordrede alles opmærksomhed til at hjælpe befolkningen i Ukraine, især børn og kvinder, der er blevet ramt af krigen.

“Jeg vil invitere alle til at fokusere på at hjælpe ukrainere. At hjælpe børn, at hjælpe kvinder, der mistede deres mænd, fordi de er i krigen, og de kæmper for Ukraine. Børnene, de mister deres forældre, de er at miste dele af deres krop,” sagde hun.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1663200628036849664

Svitolina opfordrede også til forskellige former for bistand, såsom at donere penge eller frivilligt arbejde. Atleten donerer selv alle sine præmiepenge fra French Open for at støtte ukrainske børn. Hun har også etableret sin egen fond dedikeret til at hjælpe sit hjemland.

Svitolina er netop vendt tilbage til grand slam-scenen efter at have født sit barn Skai i oktober sidste år. French Open er Svitolinas første store turnering efter comebacket.

Indtil videre har hun besejret sidste års semifinalist Martina Trevisan med en sejr på 6-2, 6-2. Svitolinas sejr sætter scenen for hendes næste opgør mod Australiens Storm Hunter, der gik videre til anden runde efter at have besejret Nuria Parrizas-Diaz fra Spanien i søndags.

Svitolina og Hunter stod engang over for hinanden i Thailand Open for tre år siden. I løbet af den kamp formåede Hunter kun at vinde tre kampe igen Svitolina, der dominerede kampen med en slutscore på 6-1, 6-2. Da de forbereder sig på at mødes igen i Paris næste onsdag, vil den australske spiller uden tvivl bringe en langt mere konkurrencedygtig kamp.