Ehlers’ embedsperiode slutter, da Danmark er ude af VM 2023

Video, tags: vm - Youtube

Heinz Ehlers afsluttede sin tid som Danmarks ishockeylandsholdstræner efter skuffende resultater. At slutte på tiendepladsen i VM er et anstændigt resultat, men den dårlige streak i de sidste fire kampe satte en plet på den samlede præstation i turneringen.

Danmark havde en god start på deres gruppespil med en 3-1-sejr mod Ungarn, der slog Frankrig 4-3 efter forlænget spilletid og afviklede Østrig med 6-2.

Efter dette pæne løb var de næste fire resterende kampe dog udfordrende for de danske løver. Tre indledende sejre blev efterfulgt af fire på hinanden følgende nederlag for at afslutte deres håb i turneringen.

Nederlagene er til Tyskland (4-6), USA (0-3), Sverige (1-4) og værtsholdet Finland (1-7). Den sidste kamp i gruppespillet mod Finland var en snoozefest, da hjemmepublikummet nogle gange virkede kede af, hvordan kampen forløb.

I løbet af Ehlers’ femårige embedsperiode førte han holdet til en historisk olympisk kvartfinale og blev nummer ti på verdensranglisten. Det er et fint udgangspunkt for hans afløser, Mikael Gath, som nu skal bære faklen videre.

Finland viser deres spil

Danmark tabte 1-7 til medværtsnationen Finland viser, at styrkeforskellen mellem de forsvarende verdensmestre og et dansk hold var markant.

Det tog kun tre et halvt minut for Leijonat at vise deres klasse. Marko Anttila og Atte Ohtamaa satte deres navn på resultattavlen og satte Finland i førersædet.

Det skulle senere blive en lang kamp for de, da finske bombarderede deres mål med 20 skud inden for tyve minutter af kampen på målmand Georg Sørensen. Holdet tog en 3-0-føring for at afslutte første periode efter Ville Pokka scorede i det 19. minut.

Anden periode var endnu mere udfordrende end den første for Danmark. Holdet kunne ikke nå at lave en farlig situation på Finlands mål. I den anden ende tilføjede Finland yderligere tre mål for at vise dominans og sluttede anden periode 6-0.

I tredje periode tilføjede Finland endnu et mål, mens Nikolaj Ehlers scorede et trøstemål gennem en flot solo. Dette mål af Ehlers’ søn gjorde ingen forskel i resultater, men satte et lyspunkt på hans fars farvel.