9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


EHF og IHF suspenderer Dragan Nachevski efter TV 2-dokumentaren

Stock Photo, tags: ehf og dragan om - upload.wikimedia.org

Dragan Nachevski, den mangeårige chefdommer i Det Europæiske Håndboldforbund (EHF), er blevet udelukket på ubestemt tid fra alle internationale håndboldaktiviteter af EHF og Det Internationale Håndboldforbund (IHF).

EHF’s forretningsudvalg afslørede beslutningen, efter at den danske tv-station TV2 den 23. maj 2023 gav oplysninger om hans matchfixing-engagement.

TV2 indhentede oplysningerne ved at arrangere et møde i januar 2020 med Nachevski og en påstået forretningsmand. Dette møde præsenteres i dokumentarafsnittet “Suspicious Game” af TV 2, som indeholder skjulte optagelser af diskussionen. Den involverede asiatiske forretningsmand var i virkeligheden en skuespiller hyret af TV 2.

Mødet var centreret omkring forslaget om at introducere et kinesisk håndboldhold i SEHA-ligaen. Optagelsen viste derefter, at de to personer var engageret i en samtale om matchfixing. Mens Nachevski benægtede forslaget om matchfixing, tog han ikke helt afstand fra emnet.

Desuden afslørede en tidligere international dommer i en anonym udtalelse til TV 2, at Nachevski kontaktede ham via en anden person for at manipulere en kamp. Der blev ikke givet yderligere oplysninger om denne hændelse.

Nachevski afviste alle anklager i et brev skrevet til EHF. Han understregede, at han aldrig var involveret i nogen matchfixing-skandale.

EHF fremhævede også, at under henvisning til loven om bekæmpelse af korruption og retfærdig konkurrence som en del af dens juridiske bestemmelser, blev de delte oplysninger givet til initiativtageren til retssagen med henblik på nødvendige juridiske skridt.

Derudover understregede IHF, at han ikke er nomineret som dommer ved U21 World Cup og U19 World Cup denne sommer. Ydermere vil IHF afholde sig fra at nominere ham til fremtidige IHF-begivenheder, indtil yderligere detaljer vedrørende sagen er afsløret.

Nachevski har i mange år været en markant skikkelse i håndboldmiljøet. Dragan og hans bror Marjan har dømt vigtige kampe gennem flere årtier.

Han er også far til Gjorgji Navcheski, en af dommerne knyttet til en anden matchfixing-sag, et faktum, der skitseres i Sportradar-rapporten, som TV 2 afslørede under VM i januar.