EHF Euro Cup 2024: Dansk håndbold besejrer Sverige 37-31

Video, tags: ehf euro cup sverige - Youtube

Danmarks håndboldhold slog Sverige med 37-31 i en spændende sejr i lørdags og blev dermed mester i EHF EURO Cup 2024. Det danske hold skulle vinde med mindst tre mål for at overhale Sveriges føring.

Der blev spillet foran en fyldt Jyske Bank Boxen arena i Herning. Sejren kommer oven på andre gode nyheder, herunder underskrivelsen af en ny kontrakt af træner Nikolaj Jacobsen og tilbagevenden af Hans Lindberg til Danmark.

Spændende finale

Danmark startede kampen med at vise storform, uden problemer med at komme forbi det svenske forsvar.

Første halvleg forløb med et hæsblæsende tempo, hvor hjemmeholdet kunne prale af en angrebseffektivitet på 79 procent i de første 30 minutter af kampen. Rasmus Lauge og Simon Pytlick dominerede kampen ved at score fem mål hver i første halvleg.

Ved pausen viser stillingen 23-17 i Danmarks favør.

I anden halvleg kæmpede deres modstander tilbage, hvor Danmark kæmpede for at få bolden forbi den svenske målmand Tobias Thulin.

Sverige reducerede Danmarks føring til 25-24 med Felix Claars scoring, men Danmark formåede at bevare føringen og holdt formen.

Med otte minutter igen førte Danmark med fire mål, og svenskerne var for trætte til at få et comeback.

Kampen endte triumferende for Danmark, der vandt med 37-31, hvilket overgik den nødvendige føring på tre mål for at overhale det tidligere ubesejrede Sverige.

Simon Pytlick og Emil Jakobsen bragte trofæet hjem ved lige at dele 14 mål på deres navn, mens Jonathan Carlsbogård og Felix Claar hver scorede seks mål for Sverige.

Andre gode nyheder

Lige før kampen mod Sverige meddelte Nikolaj Jacobsens, at han havde skrevet under på en ny femårig kontrakt, der forlænger rollen som Danmarks træner frem til 2030.

Hans Lindbergs tilbagevenden til Danmark blev også annonceret, hvor den 41-årige højrefløj skulle vende tilbage i 2024 til sin tidligere ungdomsklub, HØJ Elite. Lindberg spiller i øjeblikket for Füchse Berlin siden 2016.