Det danske landshold slog Østrig ved IIHF verdensmesterskabet i 2023

Stock Photo, tags: det danske østrig iihf - images.pexels.com

Tirsdag vandt det danske hockeylandshold over deres modstander, Østrig, ved IIHF World Championship 2023. Danmarks holds stjernespiller Frederik Dichow og danskerne fastholdt deres perfekte rekord på dag fem af mesterskabet.

Deres præstation var i top siden begyndelsen af spillet. Selvom mange spåede, at Danmark ville vinde, var deres kamp mod Østrig ikke let.

Det lykkedes Østrig at stoppe Danmarks angreb på et tidligere tidspunkt. Det lykkedes at få danskerne til at kæmpe, men det skandinaviske hold kunne lave et rebound-skud i det 10. minut.

Målet fik ikke Østrig tilbage. De kunne lave et mål i anden periode af kampen for at udligne. Danmark kom dog hurtigt tilbage og scorede endnu et point inden for få minutter. I det 47. minut kunne danskerne bringe sig foran i kampen.

Østrigs præstation kom tæt på Danmarks i første halvleg. Men med den forseelse, danskerne gav i sidste tirsdagskamp, svarede de deres modstander med yderligere tre mål. Danmark kom ud som vinder med en scoring på 6-2 i slutningen af kampen.

Andenplads til Danmark

Dichow formåede at lave 19 redninger i kampen. Redningerne tjente Dichows turneringsførende tredje sejr ved dette års IIHF.

Med sejren placerede Danmark sig nu på andenpladsen, og detronede Sverige, som i øjeblikket ligger på tredjepladsen. Danskerne mangler kun et point mere for at slå USA’s hold for at ligge på førstepladsen i mesterskabet.

Østrig forbliver til gengæld sejrsløst efter at være blevet besejret af danskerne. De er i øjeblikket på 8. rang under Ungarn, med kun et point i tre kampe.

Den næste turnering afholdes på onsdag, hvor Østrig og USA kommer indbyrdes. Finland og Frankrig møder hinanden samme dag, mens Canada tager imod Kasakhstan i Letland.