9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Det Danske Filminstitut udvikler ErindringsBio til mennesker med demens

rb, tags: det danske filminstitut erindringsbio til mennesker med - images.unsplash.com

Det Danske Filminstitut udviklede hjemmesiden ErindringsBio for at give gratis film til mennesker med demens, deres pårørende og plejepersonalet. Instituttet vil bruge hjemmesiden til at hjælpe mennesker med demens ved at styrke deres evne til at fastholde hukommelsen.

Hos ErindringsBio kan folk streame mange dokumentarfilmklip fra 1940’erne til 1980’erne. Det Danske Filminstitut samlede film relateret til barndom og ungdom, som det er den tid, de fleste mennesker med demens stadig vil kunne huske, under otte filmpakker. Hver film blev nøje udvalgt for at vække minder til live.

Udover almindelige film kan folk også finde billeder, dialogmateriale og endda film med pauser for at inspirere til samtaler med en demens.

ErindringsBio modtager positiv feedback

ErindringsBio er blevet testet i mere end to år blandt mennesker med demens på pleje- og privathjem. Hjemmesiden er tilgængelig på smartphones, tablets og computere for at gøre den tilgængelig for mange mennesker.

I testperioden modtog ErindringsBio mange positive opfattelser fra mennesker med demens og deres pårørende eller viceværter.

“Det er, som om mindre kommer tættere og tættere på, når jeg ser de gamle film og taler om dem,” sagde den 97-årige dame Sonja Elisabeth Hansen efter at have set en film på ErindringsBio med sin datter derhjemme.

“Dagen har været fyldt med stjernestunder,” sagde Sanby Äldrecenters holdleder Karin Hansen efter at have set med på ErindringsBio.

Det Danske Filminstituts vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard reagerede på de positive tilbagemeldinger. Vestergaard sagde, at instituttets oprindelige formål er at betjene forskellige målgrupper. Derfor er de glade for, at de kan hjælpe mennesker med demens til at vække deres minder med ErindringsBio.

ErindringsBio byder på biografoplevelser i efteråret 2023. Senere vil Filminstituttet, der står for filmpakkerne, producere mange flere baseret på nyere film finansieret af AP Møllerske Støttefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.