Dating – en fantastisk måde at finde kærligheden på

dating i danmark

Gennem alle generationer har der eksisteret dating – men formen har ikke altid været den samme. Der er sket meget siden stenaldermanden i tidernes morgen trak afsted med sin udkårne uden så meget snak. Og der har uden tvivl været forskel på måden at date gennem hele menneskehedens historie. Alene de seneste generationer har budt på en enorm udvikling på området. Tænk blot på hvorledes vores bedsteforældre og forældre mødte deres eneste ene. Nemlig ude i virkeligheden.

Fra dans på den lokale til netdating

Dengang hvor far var dreng og mormor gik i køkkenet var der ikke noget der hed netdating. Her mødtes man til kaffe, på værtshuset eller til dans i forsamlingshuset. Måske fandt man hende man slet ikke vidste man manglede til en jazzkoncert eller gennem gode venner. Det sker naturligvis stadig på den måde i dag – men nye metoder er også kommet til. Nemlig netdating. Her kan man kigge efter kærligheden i ro og mag bag skærmen. Og er der en der ser lidt sødere ud end alle de andre, så kan man starte en dialog.

Det er de unge, der netdater

Det er der en relativt stor del af den danske befolkning der benytter sig af. Således bruger 8% af alle mænd og 6% af alle kvinder i Danmark dating sider ifølge en undersøgelse fra Danmarks Statistik. Det er dog fortrinsvis den yngre del af befolkningen. I aldersgruppen 16 til 24 år er det hver 6. der søger kærligheden på nettet. Det svarer til 16%. Andelen falder til 12% for de 25-34-årige, og helt ned til henholdsvis 5% og 4% for de 35-44-årige og de 55-64-årige.

Brug din sunde fornuft!

Ifølge undersøgelsen fra Danmarks Statistik er det dog ikke alle der har de samme intentioner, når de netdater. Det fremgår nemlig, at omkring 27% af dem der date på nettet allerede er i et parforhold! Der kan naturligvis være en vis usikkerhed omkring dette. Men det anbefales dog at være ekstra opmærksom på, om der skulle være noget mystisk eller ugennemskuelig omkring dem eller de du dater.

Den eneste ene dating side

Der findes et væld af dating-sider, som man kan kaste sig over i sin søgen efter kærligheden. Nogle af disse henvender sig primært til de helt unge, mens andre har de lidt ældre som målgruppe. Der er også datingsider for folk med særlige interesser eller ønsker til deres kommende partner. De er ikke lige gode alle sammen, men heldigvis er der mange at vælge imellem. Men kig dig eventuelt lidt omkring eller prøv dig frem. For der er både en datingside – og en kæreste – til dig derude et sted.

Flere artikler, der kunne interessere dig...