Danske brugere kan ikke længere have gratis delingskonti på Netflix

flat screen television displaying Netflix logo - Dark Netflix and Chill from home, tags: gratis - unsplash

Streamingmedieselskabet Netflix lukkede sin gratis delingskontofunktion i Danmark for folk, der ikke bor i samme husstand. Virksomheden introducerede et nyt tillægsabonnement med et ekstra månedligt gebyr for danske brugere, der bor uden for husstanden.

I en pressemeddelelse forklarede Netflix denne nye regulering i Danmark, som vil gavne abonnenter fra samme husstand.

“En Netflix-konto er beregnet til en enkelt husstand. Alle, der bor i den husstand, kan bruge Netflix, uanset hvor de er – hjemme, på farten, på ferie – og udnytte de nye funktioner til profiloverførsel og administration af adgang og enheder “, skrev Netflix.

Beslutningen blev truffet for at forhindre Netflix i at tabe, da det rapporterede, at mange brugere verden over ser dets indhold ‘uden at betale’, fordi de bor i forskellige huse, ifølge teknologiekspert Steen Jørgensen.

“Netflix havde ellers et slogan tilbage i 2017, der lød, at ‘love is sharing a password’. At de nu tager betaling for det, har naturligvis fået mange op i det røde felt, men det anslås, at mere end 100 millioner husstande har Netflix gennem password-deling.”

Nye priser for abonnenter

Jørgensen pegede på det abonnentfald, som Netflix oplevede sidste år, som den anden årsag til den nye regulering. Uanset hvad sagde teknologieksperten, at merprisen stadig er rimelig for danske brugere og ikke vil forhindre dem i at abonnere på Netflix.

“Prisen på 39 kroner om måneden virker meget spiselig, og jeg tror ikke på, at det vil skabe kundeflugt i Danmark. Det er trods alt en billig måde at få adgang til Netflix på.”

Selvom det kan være billigt, er ikke alle abonnementer tilgængelige for brugere i forskellige husstande. For eksempel tillader grundabonnementet ikke brugere til personer uden for deres huse. På den anden side giver standardabonnementet dem mulighed for at dele med én person og premium-abonnementet med to personer.

Yderligere brugere vil blive opkrævet 39 kroner per person med flere begrænsninger – kan kun have én profil, kan ikke være en børneprofil og kan kun tilgås i samme land som værten.