Danmarks Vestligste Punkt – Lær Mere Om Danmarks Vestligste Punkt

Danmarks Vestligste Punkt

Hvis du kører vestpå – og nærmest fortsætter indtil det ikke længere er muligt – rammer du Danmarks mest vestlige punkt. Stedet er et besøg værd og er både naturskønt og gemmer på mange historier. Du kan her blive klogere på, hvad der gemmer sig på det vestligste punkt!

 

Hvad er Danmarks vestligste punkt?Blåvandshuk

Danmarks vestligste punkt er Blåvandshuk. Stedet er et populært udflugtsmål og tiltrækker årligt mange turister fra både ind- og udland – og det er der god grund til. Blåvandshuk er naturskønt og er et ægte paradis for de ravinteresserede. Her er det nemlig muligt at samle rav og udvide samlingen. Grunden til at Blåvandshuk er et ideelt sted for ravsamlere skyldes, at der ved Danmarks vestligste punkt er gode strømforhold, der skyller ravet op på stranden.

Hvad kan man ellers se?

Blåvandshuk er – som de fleste nok fornemmer – ganske kendt for sine strande. Foruden de optimale ravforhold er strandene også fantastiske at benytte om sommeren til både solbadning og mange timers sjov i bølgerne. Her findes brede sandstrande med det fineste sissand og klart, blåt hav.

Derudover er Blåvandshuk kendt for sit fyrtårn, der leder skibene på rette kurs. Fyrtårnets vigtigste opgave er at lede alt sø trafik udenom Horns Rev. Ved siden af fyrtårnet findes en høj klit, som giver en fantastisk udsigt udover området. Her kan man spotte natur så langt, som øjet rækker.

Er der andre omkringliggende byer eller seværdigheder?

Ikke langt fra Blåvandshuk findes Danmarks 5. største by – nemlig Esbjerg. Esbjerg er absolut et besøg værd, hvis man færdes på disse kanter. Byen har meget at byde på – blandt andet et kulturelt byliv med det arkitekttegnede musikhus, cafeer og restauranter, museer og flotte skulpturer.

Derudover er byen også kendt for deres “Mennesker ved havet,” der i dagligtale kaldes for “de fire, hvide mænd.” Denne skulptur afspejler fire – meget høje – mænd, der spejder over havet. De er at finde ved Sædding Strand.

Som nabo til “Mennesker ved havet” findes Fiskeri og Søfartsmuseet – også kendt som “Fiskerimuseet.” Her kan man blive klogere på Vestkystens historie, som særligt bærer præg af fiskeri og haveindustri – og man kan også blive klogere på fyrtårnet i Blåvandshuk.

Der er ligeledes eksotiske fisk fra hele verden – men den store turistattraktion må være fodring af sælerne. Er man ikke heldig på egen hånd at spotte sæler ud fra kysten langs Blåvandshuk, kan man heldigvis nyde gode af synet af de mange sæler på museet, som man kan overvære fodring af flere gange i løbet af døgnet.

Nabobyen til Blåvandshuk er desuden Blåvand som er en vaskeægte ferieby – og et populært turistmål. Her er gode handlemuligheder og flere restauranter. Desuden findes der også mange attraktive aktiviteter for særligt børnefamilien,

Kan man leje et sommerhus ved Danmarks vestligste punkt?

Udlejningen af sommerhus er heldigvis en mulighed. Årligt valfarter turisterne til området – så en god idé er at være ude i god tid.

Både i sommer- og vinterhalvåret er Blåvandshuk og området omkring den vestlige kyst et populært rejsemål – og tiltrækker både fiskere, (vinter)badere, børnefamilier, par og vennegrupper.

 

Flere artikler, der kunne interessere dig...