Danmarks Nationalbank hædres som verdens mest innovative valutareserveforvalter – vinder prestigefuld pris for anden gang på ti år

Danmarks Nationalbank hædres som verdens mest innovative valutareserveforvalter - vinder prestigefuld pris for anden gang på ti år

Danmarks Nationalbank har for anden gang på ti år modtaget titlen som “Reserve Manager of the Year” fra magasinet Central Banking. Det er en anerkendelse af, at Nationalbanken er den mest innovative centralbank i verden, når det kommer til forvaltning af valutareserver i det forgangne år. Første gang, de blev hædret med denne pris, var tilbage i 2016.

En unik præstation i centralbankverdenen

Prisen har været uddelt siden 2014, og indtil nu har ingen anden centralbank formået at vinde den for valutareserveforvaltning to gange. Nationalbankdirektør Signe Krogstrup udtrykker sin stolthed over prisen: “Det er en stor ære for Danmarks Nationalbank at modtage titlen som Reserve Manager of the Year. Vores valutareserve er afgørende for, hvordan vi implementerer pengepolitikken i Danmark, og derfor er det vigtigt, at vi altid arbejder omhyggeligt og opfylder de højeste standarder.”

Hun ser prisen som en anerkendelse af det arbejde, der er udført inden for valutareservestyring, og det engagement, som teamet har vist i at forbedre forvaltningen. Valutareserven, der overstiger 600 milliarder kroner, er et vigtigt redskab til at sikre Danmarks fastkurspolitik. Den bruges til at købe og sælge danske kroner, så vekselkursen følger euroen og nærmer sig den centrale kurs på 7,46038 kroner per euro.

Sammen med pensionsselskabernes aktiver og bankernes likviditetsreserver er valutareserven en af de største porteføljer i Danmark. Nationalbanken har blandt andet fået prisen for at implementere nogle af de samme strategier, som kommercielle banker anvender til at håndtere deres balance. Denne tilgang har gjort det muligt for Nationalbanken at optimere forvaltningen af valutareserven, hvilket i sidste ende kommer den danske økonomi til gode.

For dem, der ønsker at læse mere, kan artiklen findes i magasinet Central Banking her.