Danmarks Anders Antonsen vinder to sæt over Malaysia

Video, tags: danmarks anders antonsen - Youtube

Danmarks badmintonmester Anders Antonsen vandt onsdag over Malaysias Ng Tze Yong i BWF World Championships 2023 ottendedelsfinale.

Antonsen kom ud som vinder efter at have spillet to sæt mod Yong. Hans sejr bragte Danmark i spidsen foran Malaysia og scorede 24-22 i første sæt og 21-16 i andet.

Badmintonekspert Joachim Fischer bemærkede, at Antonsen præsterede stærkt mod Yong i begge sæt.

“Antonsen viste klassen mod en stærkt spillende herresingle fra Malaysia. Han havde fart i fødderne, og hans angreb og netspil var superskarpt,” sagde Fischer.

Efter sin kamp med Yong skal Antonsen spille mod en anden malaysisk badmintonmester, Lee Zii Jia. Kampen sendes torsdag og kan ses på TV 2 Sport og TV 2 Play.

“Lee Zii Jia har spillet på et vanvittigt højt niveau i de første kampe her ved VM, så danskeren skal spille endnu bedre torsdag, hvis han skal vinde,” sagde Fischer.

Dagen var startet med fire danske nederlag, hvilket fik Royal Arena til at forvente en dansk sejr, når Antonsen-Yong-kampen rullede.

Hård kamp

Så snart første sæt startede, kom Antonsen hurtigt foran. Kampen startede med stillingen 4-0. Ikke længe efter kæmpede Yong sig tilbage og udlignede deres scoringer til uafgjort med 6-6 og 10-10.

Antonsens indsats blev løbende mødt med Yongs afvisninger. Deres scoringer gik fra 19-16 til 19-19 og endte til sidst i en tæt 24-22 med Antonsen i spidsen.

Andet sæt startede ikke længe efter, hvor Antonsen atter tog føringen. Frem mod pausen begyndte det at se op for Danmark, da Antonsen førte med 11-7.

Scoringen gik hurtigt op til 15-9, og ikke længe efter stod det klart, at Danmark skulle vinde andet sæt. Andet sæt endte med, at Antonsen med succes lukkede sættet af med en scoring på 21-16.