9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Danmark lider nederlag mod Sverige i hockey VM gruppekamp

Video, tags: nederlag - Youtube

I hockey-VM stod Danmarks landshold mandag over for et skuffende tab til Sverige i deres gruppekamp. Som følge heraf er deres muligheder for at gå videre til kvartfinalerne blevet usikre.

Forud for deres kamp mod Sverige var Danmarks placering ikke gunstig nok til at garantere en plads i kvartfinalen. Deres nederlag mod Tyskland i torsdags formindskede deres stilling yderligere, faldt dem til femtepladsen og skubbede dem ud af de fire øverste placeringer, der kræves for kvartfinalekvalifikation.

Nu afhænger Danmarks skæbne af udfaldet af Tysklands kamp mod Frankrig på tirsdag, samt deres egen præstation mod Finland. Hvis Tyskland sikrer sig en sejr over Frankrig, ville de samle 12 point og reelt slå Danmark ud af VM.

For at det danske hold kan komme videre til næste etape, har de intet andet valg end at sikre sig en sejr mod Finland og håbe på et tab af Tyskland. På trods af de udfordrende omstændigheder er den danske landsspiller Patrick Russel fortsat optimistisk omkring deres chancer.

“Frankrig er et sindssygt godt hold. Det er et af de bedste franske hold, jeg har mødt. Der er helt sikkert en chance,” sagde Russel.

Danmarks undergang mod Sverige

Det danske landshold gik ind i kampen mod Sverige med selvtillid og forventede at besejre deres modstandere. Det svenske hold viste sig dog allerede fra start at være modstandsdygtigt og scorede det første mål af Nikolaj Ehlers på under fire minutters spil.

Som spillet skred frem, voksede intensiteten. Frederik Storm og Jesper Jensen Aabo måtte sidde i straffeboksen. Det svenske hold forsøgte at udnytte et fem-mod-tre-spil mod Danmark, men deres indsats blev forpurret af George Sørensens redning.

I anden periode gentog det danske hold det fem-mod-tre-spil, som det svenske hold havde tidligere. Desværre formåede de ikke at omsætte det til et mål.

Mikkel Bødker udtrykte sin skuffelse over den forpassede chance og sagde: “Igen har vi en fem mod tre, som bagkæden ikke formår at udnytte, og det er skuffende.”

På den anden side fortsatte Sverige med at dominere spillet og scorede yderligere tre mål med deres fremragende spillere, André Petersson, Lucas Raymond og Carl Gründstorm.

Trods 4-1-nederlaget nægtede det danske hold at lade humøret vakle. Danmarks sidste gruppespil spilles klokken 19.20. tirsdag, flere timer efter Tysklands kamp mod Frankrig klokken 11.20. Kampen bliver sendt på TV 2 Sport.