9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Danmark lider af alvorlig tørke i flere zoner i denne måned

in, tags: danmark denne - upload.wikimedia.org

Tørkeindekset i Danmark oplevede en markant stigning i denne måned, hvilket oversteg niveauerne i de foregående måneder. Desværre forventes denne tendens at fortsætte og forværres i løbet af de kommende måneder.

Baseret på prognosen forventes Danmark at opleve udtørrede vejrforhold den 6. juni, med indikationer på, at tørken vil vare ved i de følgende 14 dage. Denne langvarige tørkeperiode vil sandsynligvis resultere i stadigt mere ubehagelige forhold for de mennesker, der bor i Danmark.

Visse regioner, især den østlige del af landet, kæmper med et ekstraordinært niveau af tørke. Disse områder udviser et tørkeindeks på over ni, målt ved vandindholdet i grundvandsmagasiner og placeret i den røde zone.

En af de tørreste tørkeperioder i Danmark

Områder som Nordjylland, Østjylland og alle fynske kommuner melder også om et markant tørkeindeks på over otte. Dette tal er svingende og kan stige til enhver tid.

Bornholm har i øjeblikket titlen for den tørreste beliggenhed i Danmark med et bemærkelsesværdigt højt tørkeindeks på 9,9 observeret i hele april og maj. Nedbøren registreret i dette område beløb sig til kun 10,9 millimeter.

På landsplan ligger Danmarks samlede tørkeindeks på otte fra lørdag. Dette tal vækker bekymring, da det betyder en betydelig tørkerisiko over hele landet.

Et indeks, der overstiger otte eller ni, tyder på et underskud på cirka 80 til 90 millimeter vand før genopfyldning. Snart stiger tørkeindekset yderligere uden regn, især i flere kommuner i Jylland.

Den nuværende tørke i Danmark er en af de tørreste tørkeperioder for det skandinaviske land siden 1874, hvor der begyndte at blive målt nedbør.

Maj 1959 har stadig rekorden for den værste tørke i Danmarks historie. Heldigvis oplevede Danmark for to uger siden en tiltrængt regnbyge, der afbøde de nuværende forhold. Med hensyn til historisk tørke er denne måned den sjette tørreste nogensinde i Danmark.