Danmark booker en plads i 2023 BWF Sudirman Cup kvartfinalerne

Video, tags: danmark en plads 2023 bwf sudirman - Youtube

Danmark sikrer sig en plads i BWF Sudirman Cup-kvartfinalen i 2023 efter en dominerende sejr over Egypten. I gruppe A, sammen med Kina, Singapore og Egypten, sikrede det danske hold sig pladsen i næste runde med sejre mod Singapore (4-1) og Egypten (5-0).

Den sidste kamp mod Kina vil ikke påvirke begge holds skæbne i gruppestillingen, da Danmark og Kina har to sejre. I mellemtiden ville kampen mellem Singapore og Egypten være en trøstekamp, da begge hold led nederlag fra de to bedste hold i gruppen.

Den kommende kamp mod den tolvdobbelte vinder Kina vil afgøre gruppelederen, mens den tabende side går videre som nummer to. På trods af 5-0-resultatet mod Egypten nævnte Maiken Fruergaard, at spillet ikke var let, hvilket krævede, at de hævede deres præstationer og accepterede, at det ikke ville blive en køn kamp.

“Det er egentlig svært, for man skal oppe sig lidt og acceptere, at det ikke bliver kønt spil inde på banen og gøre det simpelt. Prøve bare at spille boldene med nogenlunde kvalitet, mulighed man får underlige slag tilbage,” sagde Fruergaard.

En tæt kamp

Rasmus Gemke havde muligheden for at starte Danmarks dominerende sejr over Egypten med et 2-0-sweep mod Adham Elgamal.

Gemke sagde, at tempoet i kampen var anstændigt, hvilket tillod ham at bevare god kontrol. Selvom det ikke var hans typiske spillestil, satte han pris på muligheden for at være i aktion.

Den 26-årige stod indledningsvis over for en hård udfordring fra Elgamal, men fik kontrol ved 5-5 og så sig aldrig tilbage i første sæt og sluttede med 21-9. Han vandt komfortabelt andet sæt med en 21-5 slutscore, med ti point i træk for at afslutte egypterens modstand.

Det danske hold viste deres dominans, især i damedoublen, hvor de vandt første sæt mod Egypten 21-1, med en 19-0 føring, før en fejl førte til modstanderens første point.

Danmark ser nu frem til sammenstødet med Kina på torsdag.