9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Cosplayere vækkede spilfigurer til live ved Danmarks Gamebox-festival 2023

a, tags: gamebox - upload.wikimedia.org

Cosplayers bragte et væld af spilfigurer til dette års Gamebox Festival, den største spilbegivenhed i Herning. Afholdt for anden gang i Messecenter Herning slog festivalen tidligere besøgsrekorder med svimlende 14.025 besøgende på landsplan.

Danske cosplayere deltog entusiastisk i denne begivenhed og viste deres imponerende cosplays med gaming-tema. Cosplay stammer fra Japan og er en fusion af “kostume” og “leg”, hvor individer minutiøst genskaber karakterer fra spil, animationsfilm og forskellige andre medier.

Blandt cosplayerne var Simone Adelheit Schubert og hendes to venner, der trådte ind i hallen som Nintendo-spilfigurer. Schubert selv klædte sig ud som prinsesse Peach fra Super Mario og delte sine tanker om cosplayet.

“Folk tror, vi vil sælge noget, men det vil vi altså ikke,” sagde Schubert.

Hun uddybede, hvordan det ‘salg’, som mange mennesker opfatter fra cosplayere, er mere som at vise deres interesse for deres yndlingsfigurer offentligt.

“Det vi egentlig gerne vil, er at vise folk, at man ikke er professionel syerske, så kan man sagtens lære at lave sådan noget her selv,” sagde hun.

Hendes ven Jonas Zibartas, der dukkede op som en karakter fra Overwatch, afslørede deres formål med at have det sjovt i begivenheden. Udover at klæde sig som deres yndlingsfigurer, bemærkede Zibartas, at de også kunne forlænge det sjove ved at forblive i karakter bagefter.

Aktiviteter at engagere sig på festivalen

Gamebox Festivalen byder på flere arrangementer, herunder talkshows, udstillinger og muligheder for at lege med andre besøgende. Blandt dem er Politiets Online Patrulje.

Konkurrencer blev også gennemført med den rekord-breaking event “LAN”, som omfattede 1.500 spillere forbundet inden for det samme netværk. Deltagerantallet steg markant fra sidste år, som kun involverede 650 spillere.

Projektlederen for LAN, Nikolaj Pagh, udtrykte sin glæde over det vellykkede arrangement på dette års spilfestival ved at sige, at interessen steg, og at de besøgende så ud til at have en god weekend.

Så lovede han at afholde endnu et lignende arrangement næste år på en anden dansk spilfestival.