Coco Gauff sikrer sejren ved Citi Open 2023

Left: Coco Gauff, Right: Maria Sakkari, tags: gauff ved citi open - CC

Coco Gauff genvinder topformen lige i tide til U.S. Open ved at sikre sig en 6-2, 6-3 sejr over Maria Sakkari ved Citi Open 2023.

Den 19-årige dominerede også sine tidligere runder i turneringen, mens Sakkari måtte arbejde hårdt for at sikre sig sejre i nogle tætte kampe.

Efter at have justeret sin spillestil igen, begyndte amerikaneren finalen med en lignende vedholdenhed. Gauff steg til en 3-0-føring i åbningssættet på ingen tid og indkasserede kun fire point i disse tre kampe.

Hendes græske modpart kom dog til live og gjorde gengæld efter at have mødt pausepunkter i den efterfølgende kamp. Gauffs servicespil tillod Sakkari at genvinde momentum og vende tilbage til sættet.

Fjerde WTA-titel sikret med overbevisende sejr

Gauff stod over for en rystende start i andet sæt og indkasserede sin serv i åbningskampen. På trods af bagud 0-2, genvandt hun hurtigt sin ro og udlignede scoringerne og viste modstandsdygtighed trods den tidlige pause.

Sakkari kæmpede yderligere, begik adskillige dobbeltfejl og kæmpede for at matche Gauffs atletik. Som et resultat bukkede hun under i andet sæt. Hendes kampe i finalerne fortsatte, da hun led sit syvende nederlag i otte finaler.

Gauff opnåede en bemærkelsesværdig bedrift ved at besejre tre forskellige top-20-modstandere på sin rejse til at blive den yngste vinder i turneringshistorien. Langs sin vej til sejren erobrede hun nr. 15 Belinda Bencic, forsvarende mester og nr. 18 Liudmila Samsonova og nr. 9 Sakkari.

Gauffs sejr mod Sakkari var kun hendes anden i seks opgør mod den græske spiller, og den seneste triumf tilføjer hendes 2019 D.C.-doubletitel. I mellemtiden, for Sakkari, markerede mødet hendes første optræden i en finale i år efter syv semifinaleoptrædener tidligere på sæsonen.