Clever skal bygge Nordsjællands største lynladestation

Stock Photo, tags: clever bygge største - eu-images.contentstack.com

Elmobilitetsoperatøren Clever annoncerede planer om at bygge den største ladestation senere på året i Hillerød, Nordsjælland. Stationen vil være i drift inden sommeren 2024.

Lyn-ladestationsbyggeriet går i gang inden sommeren næste år. Når den først er i drift, kan stationen hurtiglade ti elbiler.

Mathias Langkilde Sukstorf, part of the charging infrastucture in Clever team, said, “Vi ved, at mange elbilister længe har efterspurgt bedre lademuligheder i Nordsjælland, og derfor er vi glade for, at vi snart kan opgradere ladeinfrastrukturen i landsdelen.”

Han bemærkede, at det er højeste prioritet for Clever som Danmarks førende ladeoperatør at give mere tilgængelige muligheder for at vælge elbiler til hverdagsbrug.

Stationen kommer til at ligge på Herredsvejen 12A og kan lade biler med en effekt på op til 300 kW. Den maksimale kilowatt-time output vil tage højde for muligheden for at lade biler op fra nul til 80 procent på mindre end 30 minutter, afhængigt af bilens ladeevne.

Flere lokationer er ombord

Clever har til hensigt at levere strøm til adskillige ladepunkter i Nordsjælland og den eksisterende Herredsvejen ladestation. Denne plan er i tråd med aftaler indgået med Danske Shoppingcenter, Salling Group og andre samarbejdspartnere. Clever har yderligere planer om at installere ladefaciliteter forskellige steder, herunder føtex, Netto, Bilka og indkøbscentre som Helsingør Centrum og SlotsArkaderne.

For de sammenkoblede ladestationer forventer Clever, at størstedelen af placeringerne vil være i drift inden årets udgang.

Sukstorf bemærkede, at virksomheden ønsker, at alle elbilister nemt kan finde ladestationen.

“Derfor er vi altid på udkig efter lokationer til vores offentlige lynladestationer, som giver mening for dig som elbilist,” sagde han.

“I Nordsjælland har vi flere lokationer i kikkerten, og desværre vi desværre ikke kan løfte sløret for dem endnu, så tør jeg godt love, at der kommer masser af godt lynladenyt.”

Sukstorf nævnte også, at selskabet stadig har flere lokationer i sigte for at styrke den nordsjællandske ladeinfrastruktur.