Christiansen-Bøje dobbelttriumfer ved Singapore Open

Stock Photo, tags: singapore - images.unsplash.com

Søndag opnåede det danske mixdoublehold bestående af Mathias Christiansen og Alexandra Bøje karrierens mest markante sejr. På trods af at de blev betragtet som underdogs mod modstanderne, vandt det danske par i finalen i Singapore Open Super 750-turneringen. De besejrede Japans Yuta Watanabe og Arisa Higashino med en score på 21-14, 20-22 og 21-16.

Denne sejr markerer kun den anden karrieresejr for det danske par i ni møder med de japanske bronzevindere fra Tokyo. Tidligere havde de også besejret dem ved Malaysia Open sidste år. Den seneste sejr sikrede deres første Super 750-triumf og gav dem en præmie på USD 62.900, svarende til næsten DKK 450.000.

“Vi har spillet godt hele ugen. Det er helt sikkert vores største bedrift, og vi er ekstremt glade,” siger Christiansen.

En stærk begyndelse

Kampen startede med, at det danske hold viste dominans fra første slag. Christiansen og Bøje vandt første sæt med 21-14. I modsætning hertil kæmpede det japanske par for at finde rytmen og få deres spil til at fungere.

Watanabe og Higashino forbedrede sig i andet sæt. Denne genopblussen tillod dem at gøre comeback. Trods indsatsen nåede danskerne et matchpoint på 20-19. Desværre forpurrede den japanske duo matchpointet og vandt sættet, hvilket udlignede spillet.

Begivenheden blev en dæmper for det danske hold, der var tæt på at sikre sig sejren, men nu stod over for et afgørende tredje sæt. Christiansen og Bøje kom dog til ro og startede tredje sæt med en tidlig føring på 5-1. På trods af et hurtigt fem-points comeback af japanerne forblev det danske par fattet og uoprørt af presset.

Med stillingen 20-16 til det danske holds favør stod de med fire matchpoint. Denne gang greb de chancen og lod den ikke slippe. De konverterede matchpointet, der sikrede og lukkede kampen med en 2-1 sættælling.