Christian Kjær Formue – Så Meget Er FLSmidth-ArvingenVærd

Christian Kjaer Formue

Christian Kjær, som i dag er 78 år gammel, er en af de mest velhavende og betydningsfulde forretningsmænd i Danmark. Han er uddannet jurist og er medejer af cementkoncernen FLSmidth. Derudover har han været aktiv i kommunalpolitik og har sågar været spidskandidat for De Konservative i Rudersdal Kommune.

Christian Kjær formue er, ifølge tidligere vurderinger, god for ca. DKK 800 mio., hvilket betyder, at hvis han realiserede, dvs. solgte, alle sine aktiver – ejendomme, biler, værdipapirer, virksomheder, mv. – så ville han have ca. DKK 800 mio. i kontanter.

FLS

Christian Kjær er 3. generation i cementvirksomheden FLSmidth (FLS), som leverer maskiner og serviceydelser til cementindustrien. Han er barnebarn til Poul Larsen, som var en af de tre grundlæggere af FLSmidth. Christian Kjær har dog primært været involveret i koncernen via bestyrelsesposter, mens det har været hans arbejde som advokat, der har været hans primære beskæftigelse. Som arving til FLSmidth er Christian Kjær i besiddelse af en anseelig formue.

Kongehuset

Christian Kjær har gennem mange år haft gode forbindelser til kongehuset og været hyppig gæst til diverse baller på slottet. Han var gode venner med Prins Henrik, de delte deres store interesse for jagt og har haft mange gode oplevelser sammen. Christian Kjær var tildelt flere titler af kongehuset; kammerherre, hofjægermester og ridder af første rang af Dannebrog, men det fik dog en brat ende, da han i 2018 påkørte en official til et cykelløb og i den forbindelse fik frataget alle sine titler af kongehuset. Christian Kjær erklærede sig dog uskyldig og mente at det var løbets officials, der havde rottet sig sammen mod ham. Han fik dog en bøde samt fratagelse af kørekortet. Det hører med til historien, at den påkørte official heldigvis ikke kom noget til.

Familie

Christian Kjær blev folkekendt, da han giftede sig med Janni Spies. Forinden havde han været gift med balletdanserinden, Fritzy Koch, som han fik en søn sammen med. Janni Spies var enke efter Simon Spies, Danmarks rejsekonge, der etablerede Spies Rejser samt flyudlejningsvirksomheden Conair. Spies Rejser var nogle af pionererne inden for udbud af charterrejser. Simon Spies var levemand med alt hvad dette indebærer, men han var også højtuddannet og en utrolig dygtig forretningsmand. Hans ægteskab med Janni Spies var guf for sladderbladene, historien om den ældre millionær, der giftede sig med en 20-årig ung pige, der tilmed var ansat som piccoline i Spies Rejser, var en god historie. Da Simon Spies døde som 62-årig valgte Janni Spies at drive Spies Rejser videre. Det var svært og det endte også med, at rejsebureauet blev solgt til MyTravel.

Janni Spis og Christian Kjær blev gift i 1988 og fik 2 børn sammen, inden de valgte at blive skilt efter 20 års ægteskab. Efter skilsmissen har der været skrevet meget om deres interne stridigheder og det forlyder, at Christian Kjær ikke har lige god kontakt med alle sine børn. Det var i forbindelse med skilsmissen, at Christian Kjærs formue blev opgjort til DKK 700-800 mio.

Christian Kjær møder Susan Astani, som er læge og de gifter sig i 2014. Susan Astani stammer fra Irak og ligesom Christian Kjær har hun også børn fra tidligere ægteskab. De er naboer og lærer hinanden at kende, fordi Susan Astanis børn gerne vil bruge en gynge, der hænger i Christian Kjærs have. Christian Kjær havde ingen planer om at blive gift igen, men det betød meget for Susan Astani grundet hendes kulturbaggrund. Christian Kjær og Susan Astani er gift den dag i dag og har sammen sønnen Alexander. De er bosat i Schweiz, men Susan Astani arbejder fortsat som lægevikar i Danmark.

Skuffelsen

I forbindelse med ulykken, hvor Christian Kjær ramte en cyklist, og blev frataget sine royale titler, fik han samtidig taget sit jagttegn fra sig. Skuffelsen var stor og som følge af oplevelsen, valgte Christian Kjær at flytte til Schweiz med sin familie. Christian Kjær boede meget i Schweiz sammen med sin mor i løbet af barndommen. Han er også stadig indehaver at barndomshjemmet, men har også investeret i flere ejendomme.

Schweiz

I Schweiz bor Christian Kjær med sin familie i nærheden af Genevesøen i den fransktalende del af landet.  Der bor mange danskere i det område og familien har da også en stor bekendtskabskreds. Her finder Christian Kjær ro i naturen og forsøger at forlige sig med den ærgerlige måde, han forlod Danmark på. Selv om Christian Kjær lever i bedste velgående, er der allerede spekulationer i gang om, hvordan arven vil blive fordelt.