Brandfolk bekæmper brand på Gedved Folkeskole ved Horsens

Stock Photo, tags: brandfolk på gedved ved - images.unsplash.com

Brandfolk kæmper fortsat mod en brand, der brød ud søndag eftermiddag på Gedved Skole, en folkeskole, der ligger ved Horsens. Indsatsleder Michael Bruhn er endnu ikke sikker på, at det er “under kontrol”, da det har spredt sig til byggeriet. I skrivende stund har brandvæsenet endnu ingen specifik tidslinje.

Branden blev først rapporteret omkring klokken 14.30, hvor taget og solceller på taget formodes at være kilden til branden. Taget spænder anslået 370 kvadratmeter.

Søndag aften er 35 brandmænd og 14 brandbiler på stedet, der arbejder på at sikre og begrænse branden for at forhindre, at den breder sig til tilstødende bygninger. Bruhn forventede, at slukningsindsatsen ville fortsætte hele aftenen.

Politi og øjenvidner om hændelsen

Politiets vagtchef Søren Liisberg oplyste, at der var kraftig røg i området, og man arbejder stadig på at fastslå kilden. Selvom det kan stamme fra solcellerne på taget, er der ikke draget nogen endelige konklusioner. Vagtchefen har understreget, at der ikke på nuværende tidspunkt er tegn på, at røgen er giftig.

“Hvis folk kan lugte eller se røg, er det en god idé at lukke døre og vinduer, men der skulle ikke være nogen melding fra brandinspektøren om, at røgen er giftig,” sagde Liisberg. “Vurderingen derude fra er, at røgen bliver fortyndet så hurtigt, når den kommer op i luften, at den ikke er farlig.”

Øjenvidner fortalte medierne, at branden havde ødelagt fysikklasseværelser og lærernes forberedelsesrum i en bygning i midten af campus. Ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning havde Gedved Skole godt 400 elever i løbet af det sidste skoleår.

Efter branden udsendte Gedved Skoles skoleleder Mette Malmros en opfordring til forældre, hvor de opfordrede dem, der har mulighed for at holde deres børn hjemme på mandag, til at gøre det.

“Vi vil opfordre til, at alle dem, der har mulighed for at blive hjemme fra skolen i morgen mandag, gør det. Dem, der har brug for pasning, møder i hallen,” sagde Malmros.