Andy Murray vinder Surbiton-trofæet, mens han forbereder sig til Wimbledon

Big Four member Andy Murray in Tokyo, 2011 - CC BY-SA

Andy Murray slog Chung Hyeon i åbningsrunden af Surbiton-trofæet med en sejr i lige sæt med 6-3 6-2 mandag. Sejren kom, da han forberedte sig til det kommende Wimbledon.

Kampen markerede Murrays første optræden for første gang efter hans nederlag til John Isner i All-England sidste år. På den anden side var det den tredje konkurrence for Chung, siden han kom sig over en rygskade i september 2022.

Den 36-åriges serv dominerede spillet og afsluttede kampen med otte esservinger og tabte kun seks point fra sine servinger. Det giver den tidligere verdens nr. 1 en chance for at vinde begge sæt. Alene i andet sæt scorede han fem point med sine servinger og brød Chungs.

Briten brugte kun 70 minutter på at afslutte kampen og kom ud som en vinder, hvilket markerede sin første sejr i denne græssæson. Murray, der trak sig ud af French Open, vil fortsætte med at forberede sig og trives yderligere i SW19.

Murray ønsker at vinde mere

Selvom Murray er blevet ældre, består hans vilje til at deltage i konkurrencer og vinde flere trofæer. Han ønsker at fortsætte med at konkurrere for at se, hvor langt hans krop kan spille, og hvornår han når sin grænse.

“Jeg har ikke noget at bevise for nogen, i mine øjne alligevel, men jeg føler stadig, at jeg er i stand til at konkurrere lige i toppen af spillet, bestemt på denne overflade,” sagde Murray.

De to gange Wimbledon-vinder var tilfreds med sin nuværende rang, hvilket gjorde det muligt for ham at gøre mere. Han tænkte endda på at deltage i OL i Paris næste år.

“Jeg spiller bedre i år, end jeg var sidste år, jeg er nået op til 41 i verden, og jeg tror på, at jeg kan nå højere end det. Jeg er motiveret til at prøve at komme med til OL næste år,” sagde Murray.

Han føjede også uformelt Jonny O’Mara til sit trænerfølge til dette års Wimbledon-forberedelse. Men da O’Mara også skal konkurrere i herredouble, vil beslutningen om at blive et permanent medlem af det britiske hold blive bestemt i næste måned.