
En 71-årig kvinde fra Frederikssund kom ud for en uheldig episode, da hun klokken 10.14 blev ramt af en bil, mens hun cyklede ad en sti ved Byhøjen. Uheldet indtraf, da hun kørte ud foran en bil, der blev ført af en 75-årig kvinde fra Næstved. Begge var på en parkeringsplads, hvor bilisten bevægede sig i nordlig retning. Den cyklende kvinde blev efterfølgende transporteret til hospitalet for en grundig undersøgelse.
Øget fokus på færdselsulykker og bedrageri
I Hørsholm blev en 53-årig mand stoppet af politiet klokken 10.35. Han viste sig at være påvirket af stoffer og havde desuden en lille pose med kokain på sig. Da bilen havde restance, blev hans nummerplader inddraget, og han blev sendt til blodprøve for den videre behandling af sagen.
En 68-årig kvinde i Kongens Lyngby blev klokken 15.14 kontaktet af en person, der udgav sig for at være fra Rigspolitiet. Personen informerede hende om, at hendes internet var blevet hacket, og bad hende slukke for både internet og telefon. Heldigvis nåede kvindens søn at gribe ind, før hun fulgte anvisningerne.
Politiet fik en anmeldelse klokken 15.31 om et færdselsuheld på Søgårdsvej i Gentofte. En 42-årig mand havde ikke overholdt sin vigepligt, da han drejede til venstre fra Lyngbyvej, hvilket resulterede i, at han ramte en 32-årig cyklist fra Allerød. Cyklisten blev bragt til hospitalet for kontrol.
Senere på dagen, klokken 17.04, blev en 87-årig kvinde fra Holte sigtet for at have påkørt to cyklister på Strandvejen, fordi hun ikke udviste tilstrækkelig agtpågivenhed. De to cyklister, en 64-årig mand fra Bagsværd og en 45-årig mand fra Gentofte, blev også kørt til hospitalet til tjek.
Flere forsøg på bedrageri blev rapporteret i Kongens Lyngby. Klokken 21.09 henvendte en person sig til en 72-årig kvinde og fortalte, at hendes elektroniske enheder ikke måtte benyttes i to dage, da hun angiveligt var blevet hacket. Personen forsøgte også at overbevise hende om at aflevere sine dankort i en kuvert til “Køge Politi”, men hun nægtede.
Et ægtepar på 73 og 71 år kontaktede politiet klokken 02.47 natten til torsdag, efter at de var blevet kontaktet af en person, der udgav sig for at være fra Rigspolitiet. Personen mødte op på deres adresse og fik dem til at udlevere deres kreditkort, hvorefter der blev hævet betydelige beløb fra deres konti.
Nordsjællands Politi advarer om, at svindlernes metoder konstant ændrer sig, og der er i øjeblikket mange anmeldelser fra ældre, der er blevet bedrageri udsat af personer, der udgiver sig for at være fra banken eller politiet. Politiet opfordrer alle til aldrig at udlevere bankoplysninger, betalingskort eller koder over telefonen eller til fremmede, der møder op hjemme hos dem. Det anbefales at anmode om navnet på den, der ringer, og derefter kontakte banken på deres officielle telefonnummer for at sikre sig, at der ikke er tale om et svindelforsøg.