Abdulrahman Husein afslører, hvordan immigranter kan få arbejde i Danmark

Odense, tags: abdulrahman husein få - upload.wikimedia.org

En syrisk immigrant Abdulrahman Husein afslørede sine tidligere metoder til at få et job i Danmark. Han er nu fuldtids terminalmedarbejder i Gasa Group, ansvarlig for pakning af blomster til Danmark og Europa siden 2017.

I Danmark kan det være svært for indvandrere at få et job, især i Odense Kommune. Husein sikrede sig dog sit job hos Gasa Group i Odense. Han indrømmede, at han havde svært ved mange ting i starten, især sproget, men han gav ikke op med at opnå stillingen.

“Det er svært med sproget, for jeg kender ikke sproget og mange af traditionerne her,” sagde Husein.

Han sagde, at han i begyndelsen af sine arbejdsdage måtte lære alt selv uden at have den store chance for at rådføre sig med sine overordnede. Husein beskrev derefter praktik som det første skridt til at få job som indvandrer i Danmark.

“Det er vigtigt, at alle udlændinge starter i praktik eller får et arbejde, når de kommer til Danmark,” sagde han.

Muligheder fra Gasa Group

Da Odense Kommune ikke giver indvandrere bedre arbejdsmuligheder, kæmper mange af dens indvandrerborgere for at få et stabilt liv. Ifølge kommunen kan de fleste virksomheder kun give arbejdere en hel dagsløn, hvis de kan kommunikere med dansk.

På trods af det har Gasa Group længe haft succes med at give immigranter chancer for at arbejde. Omkring en femtedel af dens ansatte er ikke-vestlige mennesker.

Gasa Groups terminalchef Ryan Jensen understregede, at virksomheden har ansat mange immigranter og giver dem uddannelse for at forbedre deres færdigheder.

“Vi har erfaringer igennem mange år med, hvordan vi tager imod ikke-vestlige, og hvilke udfordringer der kan være. Det kan være en sprogbarriere.

“Vi bruger vores tålmodighed, en kort praktiktid og løntilskud til at bygge en medarbejder op, så han sprogligt bliver bedre og kan tage noget mere ansvar,” sagde Jensen.

Derudover vedligeholder Gasa Group også sine netværk med nuværende og tidligere medarbejdere godt. Forsøget skal hjælpe andre jobsøgende i Danmark, herunder indvandrere, med at finde en ordentlig arbejdsplads.