Danske myndigheder har anholdt og sigtet otte ansatte i en energihandelsvirksomhed for markedsmanipulation.
Politiets erklæring onsdag afslørede, at direktører og handlende i firmaet var blevet anklaget for at tjene 100 millioner danske kroner.
“Politiet har ransaget flere adresser,” lyder erklæringen ifølge Reuters.
Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK) og Særlig Kriminalitetsenhed (NSK) samarbejdede om anholdelserne. Det er værd at bemærke, at SSK erstattede den tidligere hemmelige politienhed. Ifølge NSK har myndighederne undersøgt virksomheden efter en anmeldelse fra Forsyningstilsynet.
»Vi har en stærk mistanke om, at medarbejderne har opnået ulovlig fortjeneste ved markedsmanipulation for et trecifret millionbeløb [krone] og med dagens anholdelser har standset dem i deres formodede ulovlige virksomhed,« siger vicepolitiinspektør Sasha Nielsen.
Myndighederne afviste at afsløre virksomheden
NSK rapporterede, at betjente udførte razziaer forskellige steder i og omkring Aarhus og i et nordligt område af København.
De anholdte arbejder ifølge politierklæringen for et elhandelsselskab i Aarhus, der opererer på det nordiske marked.
NSK – en specialiseret enhed inden for politiet, der primært varetager alvorlig økonomisk kriminalitet – har, som nævnt i sin pressemeddelelse, afvist at identificere den konkrete energihandelsvirksomhed, der er involveret i sagen.
I sidste uge blev forsyningen Aalborg Forsyning politianmeldt af den danske energitilsynsmyndighed for en potentiel insiderhandelsag i 2018. En talskvinde for Aalborg Forsyning har dog bekræftet, at den aktuelle sag ikke er relateret til deres virksomhed, ifølge en meddelelse givet til Montel onsdag.
Flere andre selskaber – Energi Danmark, Norlys Energy Trading, InCommodities, Danske Commodities, Aros Commodities, MFT Energy og Nitor Energy – har afvist enhver involvering i sagen, som oplyst af det danske finansblad Borsen.
Der er arrangeret et retsmøde for de pågrebne personer ved Retten i Aarhus torsdag formiddag.
Anklagemyndigheden har anmodet om, at retsmødet skal føres i privat regi. Derfor kan NSK ikke oplyse yderligere detaljer vedrørende sagen.