Aalborg Karneval slår rekord med 30.000 deltagere

Karneval i Aalborg, tags: 30.000 - upload.wikimedia.org

Den årlige kulturbegivenhed Aalborg Karneval oplevede en hidtil uset stigning i deltagerantal og et rekordstort antal deltagere i lørdags. Der var 30.000 karnevalsgæster i Kildeparken, hvilket oversteg det foregående års tal på 27.000. Forsalget af loyalitetsarmbånd havde også oversteget det sidste års tal.

Arrangørerne fulgte nøje publikumsstrømmen for at opretholde et stabilt gæstetal og sammenlignede det med den travle atmosfære i den velkendte Jomfru Ane Gade. Den pulserende parade begyndte fra Nørresundby og gik gennem Aalborgs gader, herunder Øst- og Vestbyen.

Efter paraden sluttede, fortsatte festlighederne i Kildeparken med en række anerkendte kunstnere. Arrangementet bød på anerkendte kunstnere som rapperen Sivas, DJ Faustix, DJ Hedegaard, dancehall-akten Djämes Braun, singer-songwriter Wafande m.fl.

Stort flow trods afgangsforsinkelser

Aalborgs gader havde oplevet en bemærkelsesværdig tilstrømning af cirka 100.000 gæster, inklusive de festklædte gæster og talrige tilskuere. Talspersonen for Aalborg Karneval Jeanett Kaare delte begejstret sin tro på, at paraden havde overgået alle forventninger.

“Og samtidig er vi utrolig glade for at mærke den magiske stemning blandt gæsterne – alle har lige fra start lagt op til at i dag skulle være årets mest festlige dag,” sagde hun.

Aalborg Karnevalsoptoget stødte på betydelige forsinkelser med afgang fra Haraldslund, afvigende fra den planlagte afgang kl. 11.00. Flere deltagere sagde, at optoget begyndte efter middagen. Forsinkelsen skyldtes angiveligt en tæt trafikeret Kastetvej, der fik trafikken til at bakke hele vejen mod Vesterbro.

På trods af forsinkelsen var Kaare stadig tilfreds med paradens generelle flow. Hun nævnte også, hvor dejligt det var, at deltagerne kiggede efter hinanden.

“Men vi har generelt haft et rigtig godt flow i paraden. Den er forløbet virkelig fint. Det er fedt at mærke, at folk er gode til at passe på hinanden,” sagde Kaare.

Det største karneval i Skandinavien

Aalborg Karneval afholdes årligt og finder sted i den sidste uge af maj. Arrangementet er anerkendt som det største karneval i Skandinavien. Det promoveres også som “det største karneval i Nordeuropa.” De ugelange festligheder omfatter tre store begivenheder: The Grand Parade, Battle of Carnival Bands og Children’s Carnival.

Karnevallet byder velkommen til deltagere med alle baggrunde, herunder professionelle karnevalsgrupper, børn og enkeltpersoner, der ønsker at vise deres kreativitet ved at designe deres egne kostumer. Hvert år vedtager karnevallet et andet tema, der giver inspiration til kostumer, samtidig med at deltagerne kan fortolke dem, som de ønsker. Temaet for 2023 er “Maske, myte og musik.”