Aalborg Håndbold bjærger point i uafgjort mod Ribe-Esbjerg

f Aalborg H, tags: håndbold point uafgjort mod - upload.wikimedia.org

Aalborg Håndbold formåede at sikre sig et afgørende point i uafgjort 36-36 mod Ribe-Esbjerg i lørdags, på trods af at have spildt en markant føring to gange.

Resultatet giver Aalborg mulighed for at bevare kontrollen over deres semifinaleskæbne, med mulighed for at sikre sig hjemmebanefordel, når de møder Skjern næste søndag.

Hjemmeholdet startede kampen med en eksplosiv præstation og bragte sig hurtigt foran 5-0 inden for de første fem minutter. Aron Pálmarsson og Lukas Sandell scorede to mål hver i denne tidlige stigning.

Aalborgs solide forsvar gjorde det svært for Ribe-Esbjerg at trænge igennem, hvilket resulterede i en 7-1 føring til hjemmeholdet.

Men efterhånden som kampen skred frem, begyndte Ribe-Esbjerg at tilpasse sig Aalborgs høje tempo og formåede at krympe hullet til 9-8, hjulpet af tre forpassede straffekast fra Aalborg.

Hjemmeholdet svarede ved at skifte gear og udbygge føringen til fem mål endnu en gang, men et par skødesløse afslutninger fik Ribe-Esbjerg til at slutte første halvleg bagud med kun tre mål, med stillingen 19-16.

Ribe-Esbjerg kæmper tilbage

Aalborgs sløsede spil fortsatte ind i anden halvleg, da Ribe-Esbjerg udnyttede modstanderens fejl til at reducere til 20-19 blot fire minutter efter pausen. Felix Claar rykkede op for Aalborg og scorede tre hurtige mål for at presse føringen tilbage til 24-20.

Kampen fortsatte med at gå frem og tilbage, hvor Ribe-Esbjerg gang på gang skar føringen til to mål.

Med fem minutter tilbage scorede gæsternes målmand Ágúst Eli Björgvinsson en udligning til 34-34 til et tomt mål, hvilket forstærkede presset på Aalborg.

Ribe-Esbjerg bragte endda et måls føring i slutfasen, men Aalborg kæmpede sig tilbage for at sikre uafgjort og redde et afgørende point.

I øjeblikket har Aalborg en føring på to point over Skjern på førstepladsen. Da Aalborg vandt grundspillet, ville en sejr mod Skjern sikre dem toppladsen.

Den kommende kamp afgør Aalborgs semifinaleskæbne og potentielle hjemmebanefordel.