
Danish Crown i Horsens er blevet kåret som Årets Veteranvirksomhed 2024. Virksomheden gør en stor indsats for at inkludere veteraner i arbejdsstyrken og sikre, at de får mulighed for at arbejde. Dette er sjette gang, prisen uddeles.
Siden 2019 har Danish Crown haft en stærk veteranpolitik, der fokuserer på at rekruttere og støtte både skadede og ikke-skadede veteraner. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen udtaler: “Vi har et ansvar som samfund for at støtte vores veteraner, når de vender hjem. De har ydet en stor indsats for Danmark, så nu er det vores tur til at hjælpe dem. Danish Crown i Horsens viser, hvordan man kan anerkende veteranernes styrker og samtidig støtte dem, der har brug for ekstra hjælp. Det er præcis den type arbejde, vi hylder med denne pris.”
Initiativer for Veteraner
For at hjælpe veteranerne i deres arbejde tilbyder Danish Crown, Horsens, en mentorordning, hvor veteraner med særlige støttebehov kan få en mentor, der er uddannet af Veterancentret. Derudover har de en politik, der sikrer, at fravær relateret til PTSD ikke fører til opsigelse, medmindre medarbejderen selv ønsker det.
Jesper Frandsen, fabrikschef hos Danish Crown i Horsens og selv veteran, udtrykker sin taknemlighed for prisen: “Vi er meget glade for denne anerkendelse, som hylder dem, der har tjent Danmark og nu bidrager værdifuldt til vores virksomhed. Jeg håber, at flere virksomheder vil se, hvad veteraner kan bringe til bordet, hvis vi giver dem en chance.”
Danish Crown i Horsens har omkring 1.700 ansatte, hvoraf 30 er veteraner. Veteranprisen blev indført for at anerkende virksomheder, der aktivt arbejder for at fastholde veteraner på arbejdsmarkedet og anerkender deres mange kompetencer. Tidligere modtagere af prisen inkluderer ISS Security (2023), FXteam (2022), Salling Group (2021), Hydrema A/S (2020) og Securitas A/S (2019).
Generelt har danske veteraner en stærk tilknytning til arbejdsmarkedet, med høj beskæftigelse og lav arbejdsløshed. Ifølge undersøgelser fra Veterancentrets Videncenter har 87,6 % af veteranerne job, sammenlignet med 81,13 % af den generelle befolkning. Selv veteraner med PTSD har en god beskæftigelsesrate; 58,6 % er i arbejde, hvilket er betydeligt højere end de 23,9 %, der har samme diagnose i den generelle befolkning. Denne statistik viser, hvor vigtigt det er at give veteraner muligheden for at bidrage til samfundet og få en meningsfuld tilværelse efter deres tjeneste.