9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Antallet af Hjemløse Stiger: Er Danmark ved at Miste Grebet om Socialpolitikken?


Nye tal afslører en dyster virkelighed

Danmark oplever en uheldig stigning i antallet af mennesker, der lever i hjemløshed. En ny rapport fra VIVE viser, at der er sket en stigning på 3% over de sidste to år, hvilket bringer antallet af hjemløse til det højeHjemløseste niveau i et årti. Dette har fået alarmklokkerne til at ringe hos både politikere og sociale organisationer, som nu kræver handling.

Flere eksperter peger på, at den stigende boligkrise, kombineret med utilstrækkelig støtte til sårbare borgere, er en af hovedårsagerne til denne udvikling. For mange danskere er det blevet for svært at finde en bolig, der er til at betale, hvilket tvinger flere ud i usikre boligforhold eller direkte hjemløshed​.

Hjemløshedens ansigt ændrer sig: Flere unge og kvinder rammes

Traditionelt set har hjemløshed i Danmark hovedsageligt ramt mænd i midten af 40’erne, men de nye tal viser, at profilen af de hjemløse er ved at ændre sig. Flere unge og kvinder oplever nu hjemløshed, ofte som følge af psykiske lidelser, økonomiske problemer eller svigtende sociale netværk.

Samtidig står mange af landets herberger og krisecentre over for kapacitetsproblemer. Sociale organisationer advarer om, at uden en omfattende indsats vil situationen kun blive værre. De kræver mere støtte til forebyggende indsatser, samt en styrkelse af de tilbud, der hjælper hjemløse med at komme tilbage på sporet​.