9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mark Cavendish opdaterer sin tilstand efter Tour de France-ulykken

Video, tags: mark cavendish sin efter tour de - Youtube

Den britiske cykelrytter Mark Cavendish sendte en opdatering om sin bedring efter et styrt på 8. etape af Tour de France. På Instagram udtrykte Cavendish taknemmelighed til alle parter, der støttede ham, og sagde, at skader er en del af det at være cyklist.

“Det har åbenbart ikke været den ideelle måde at afslutte Tour de France på, men det er en del af cyklingens skønhed og brutalitet! Men jeg har følt mig utrolig løftet takket være alle jer smukke sjæle, der lever min rejse med mig,” skrev Cavendish .

Han gennemgik en vellykket kravebensoperation, men sagde, at bedring ville være langsommere på grund af tidligere skader.

“Jep, brud på højre kraveben. Det vil tage lidt længere tid end de normale par uger for et kraveben, bare på grund af de skruer, der var inde fra en tidligere skade. Men vi ser stadig kun på et antal uger , så glade dage!”

Den tidligere verdensmester styrtede ned i kilometer 63, mens han kørte med omkring 45 km/t (28 mph) bagerst i feltet. Gianni Moscon, Cavendishs Astana Qazaqstan-holdkammerat, sagde, at rytteren måtte bremse pludseligt efter styrtet og ikke kunne fortsætte med at køre.

“Nogen skiftede line, og han ramte bare baghjulet på fyren foran ham og gik ned. Det var ret slemt,” sagde Mosconi. “Jeg blev hos ham, men han var ikke i stand til at fortsætte løbet, så vi måtte tilbage i feltet.”

Cavendishs styrt forpurrede hans vej til at vinde Touren, før han gik på pension. Det efterlod mange skuffede, især efter hans enestående præstation på 7. etape.

https://twitter.com/AstanaQazTeam/status/1677677363172089856

Pensionsordning

Tidligere i maj, ved Giro D’Italia, som han afsluttede med en sejr på sidste etape, annoncerede Cavendish, at han ville trække sig i slutningen af 2023.

Men da Cavendish havde et uheldigt styrt i år, tror mange, at rytteren ville overveje endnu et år for at få et ordentligt farvel med Touren. Astana-Qazaqstan holdleder Alexander Vinokourov sagde til den franske avis L’Équipe, at holdet forventede det samme.

Siden sin første Tour i 2007 har den britiske legende gennemført 206 etaper med en vinderrate på 16,5 procent. Han vandt tre Grand Tours – Tour de France, Giro d’Italia og spanske Vuelta – og blev verdensmester i 2011.

Hvis Cavendish holder fast i sine pensionsplaner for 2023, er der stadig tid for ham til at vælge en passende karrierefinale med løb som Tour of Britain.