En ny international undersøgelse fra InterNations Expat rangerede Danmark som det nordiske land, der er sværest for udlændinge at bosætte sig i.
Danmark blev placeret på en 41. plads i den samlede placering blandt 53 destinationer. Med hensyn til den nemme afregning i indekset, rangerede dette land blandt de ti nederste globalt for hver underkategori.
Undersøgelsen blev indsamlet fra over 12.000 deltagere. Den afslørede, at seksogtres procent af de adspurgte havde svært ved at få lokale venner, sammenlignet med det globale gennemsnit på 36 procent. 38 procent vurderede deres sociale liv negativt, mens det globale gennemsnit var 25 procent.
Undersøgelsen belyste expats’ kampe for at tilpasse sig dansk kultur. 35 procent udtrykte vanskeligheder med at akklimatisere sig, hvilket oversteg det globale gennemsnit på 18 procent. 29 procent sagde, at de ikke følte sig hjemme i Danmark, hvilket oversteg det globale gennemsnit på 20 procent.
Mens Danmark klarede sig godt på visse områder – såsom Working Abroad Index, som placerede sig på en sjetteplads globalt set – stod det over for udfordringer i boligkategorien, hvor det sikrede sig en 45. plads.
Med hensyn til livskvalitet sikrede Danmark sig den 10. plads globalt. Det udmærkede sig med hensyn til tilgængeligheden af grønne varer og tjenester og klarede sig godt i kategorien bymiljø.
Danmark opnåede den 30. plads i Expat Essentials Index. Landet klarede sig godt i kategorien digitalt liv og blev nummer to globalt.
Høje boligpriser
Expats rapporterede om vanskeligheder med at finde billige boliger, hvor 44 procent udtrykte utilfredshed sammenlignet med gennemsnittet på 31 procent.
Som følge heraf bidrog høje leveomkostninger til Danmarks lave placering. 58 procent af expats udtrykte utilfredshed sammenlignet med det globale gennemsnit på 42 procent.
Disse høje leveomkostninger påvirkede også Danmarks placering i privatøkonomisk indeks, der placerede sig på en 47. plads.
Alligevel holder Danmark stadig en høj placering på velfærdsområdet. I Working Abroad Index ligger Danmark på en 6. plads, da de adspurgte udtrykte høj tilfredshed med økonomien. 89 procent af borgerne er tilfredse sammenlignet med det globale gennemsnit på 62 procent.
De udtrykte også tilfredshed med deres arbejdstid, da firs procent angav tilfredshed sammenlignet med det globale gennemsnit på 64 procent.
Danmarks lokale erhvervskultur fik også ros. 67 procent af de adspurgte er tilfredse sammenlignet med det globale gennemsnit på 51 procent. Det passede med Danmarks fleksibilitet på arbejdspladsen, da 83 procent udtrykte tilfredshed sammenlignet med det globale gennemsnit på 60 procent.